EP deputāti mudinās ES aktīvāk cīnīties pret dezinformāciju sociālajās platformās (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Parlaments. Ilustratīvs foto
Eiropas Parlaments. Ilustratīvs foto Foto: Frederick Florin, Pool via AP

Eiropas Parlaments (EP) debatēs ar Eiropas Komisiju (EK) otrdien, 5.oktobrī, mudinās Eiropas Savienību (ES), plānojot ES politiku visās jomās, vairāk ņemt vērā ārvalstu iejaukšanos, informē EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.

EP īpašā komiteja attiecībā uz ārvalstu iejaukšanos ES demokrātiskajos procesos ir konstatējusi, ka, lai gan gaidāmajā Digitālo pakalpojumu likumā tiks pastiprinātas prasības tiešsaistes platformām apkarot nelikumīgu saturu un radīt drošāku un uzticamāku tiešsaistes vidi, dažādie ES politikas veidotāji joprojām nesadarbojas savā starpā, lai atklātu uzbrukumu un dezinformācijas modeļus.

Tāpēc EP deputāti virknē jautājumu mudinās EK apsvērt, vai tiesību akti vienā politikas jomā citur varētu radīt neaizsargātību pret dezinformāciju citās politikas jomās.

Aicinot uz lielāku koordināciju un sadarbību ES un dalībvalstu līmenī, EP deputāti savos jautājumos norāda virkni problēmu, kas ES būtu jārisina, tostarp dezinformācijas un naida runas pārbaudi citās valodās, ne tikai angļu, datu pastarpināšanu un algoritmu pārredzamības regulēšanu, medijpratības izplatīšanu un kvalitatīva mediju satura veicināšanu.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu