Melburna sasniedz karantīnas ilguma rekordu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Melburnas pilsēta Austrālijā Covid-19 krīzes karantīnas režīmā kopumā pavadījusi 245 dienas, kas ir rekords pasaules pilsētu vidū, liecina Austrālijas raidsabiedrības ABC aplēses.

Viktorijas štata galvaspilsēta Melburna svētdien uzveikusi Buenosairesu, kas karantīnas režīmā pavadīja 234 dienas no 2020.gada 20.marta līdz 11.novembrim un tad vēl īsu desmit dienu karantīnas posmu šogad no 21. līdz 31.maijam.

Kopš pandēmijas sākuma Melburnā šobrīd ir jau sestā karantīna, un tā turpināsies vēl vismaz trīs nedēļas.

Jauno Covid-19 gadījumu skaits Viktorijas štatā nule pārsniedzis rādītājus kaimiņos Jaundienvidvelsā, kur jauno Covid-19 gadījumu skaits pēc nemainīga posma sācis sarukt.

Pandēmijas ierobežojumu dēļ situācija sabiedrībā saglabājas nervoza.

Pagājušajā mēnesī demonstranti izgāja ielās vairākas dienas pēc kārtas, protestējot pret obligāto vakcināciju būvniecības sektorā.

Kā tiek prognozēts, Viktorijā pret Covid-19 vakcinēto īpatsvars par 16 gadiem vecāko iedzīvotāju vidū sasniegs 70% 26.oktobrī, un pie šī līmeņa atbilstoši štata "ceļa kartei" karantīnas režīms tiks atcelts.

Sasniedzot 80% atzīmi, ierobežojumi tiks mazināti vēl vairāk.

Tomēr štata premjerministrs Daniels Endrūss brīdinājis, ka neizslēdz grozījumus "ceļa kartē" un ierobežojumu termiņa pagarināšanu, jau tas būs nepieciešams.

Austrālija ilgu laiku centās izskaust vīrusu ar nulles Covid stratēģiju, tomēr, nespējot savaldīt vairākus delta paveida uzliesmojumus, koncentrējusies uz vakcinācijas mērķiem kā iespēju izbeigt karantīnas režīmus.

Kopš pandēmijas sākuma valstī ar 25 miljoniem iedzīvotāju reģistrēti 105 000 Covid-19 gadījumu, vairāk nekā 1200 cilvēku no šīs slimības miruši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu