Polija brīdina migrantus - robeža ar Baltkrieviju ir slēgta

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Polijas valdība strādā ārvalstīs, lai brīdinātu potenciālos migrantus, ka Polijas robeža ar Baltkrieviju ir slēgta un nav vārti uz Eiropas Savienību (ES), otrdien pavēstījis ārlietu ministra vietnieks Marcins Pšidačs.

Polijas diplomāti Tuvajos Austrumos un Āfrikas valstīs runā ar vietējiem medijiem un publicē informāciju populārākajos komunikācijas kanālos, lai atturētu cilvēkus no mēģinājuma nelegāli iekļūt ES caur Baltkrieviju, sacīja Pšidačs.

Pēdējo mēnešu laikā tūkstošiem migrantu centušies no Baltkrievijas nelikumīgi iekļūt ES dalībvalstīs Latvijā, Lietuvā un Polijā. Brisele uzskata, ka Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīms speciāli organizē šo nelegālo imigrantu plūsmu, lai atriebtos ES par sankcijām.

Vairāki migranti, galvenokārt no Irākas, nesen miruši no pārguruma, mēģinot no Baltkrievijas nokļūt Polijā, šķērsojot mežus un purvus.

Polijas diplomāti ved sarunas arī ar valdību amatpersonām vairākās migrantu izcelsmes valstīs, informējot par situāciju un aicinot brīdināt un aizsargāt savus pilsoņus.

"Mēs vēlamies palīdzēt šiem cilvēkiem; tāpēc arī mūsu diplomātiskā darbība šajās valstīs (..) un mūsu brīdinājumi, ka viņi var kļūt par maldināšanas upuriem," sacīja Pšidačs.

Polija uz 400 kilometrus garo robežu ar Baltkrieviju ir nosūtījusi tūkstošiem karavīru, lielā robežas posmā uzslējusi dzeloņstiepļu žogu, kā arī pierobežos zonā izsludinājusi ārkārtas situāciju, liedzot tur uzturēties žurnālistiem un aktīvistiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu