Ko darīt Lietuvā, ceļojot kopā ar suni? Vērtīgas idejas rudens brīvdienām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ceļo pa Lietuvu kopā ar suni!
Ceļo pa Lietuvu kopā ar suni! Foto: publicitātes

Bieži vien, dodoties atpūtas braucienos, savu četrkājaino draugu paņemt līdzi nav iespējams. Daudzās viesnīcās, kafejnīcās, restorānos un citās atpūtas vietās dzīvnieki netiek ielaisti. Taču Lietuvas kūrorti un kūrortu teritorijas un vairāki tajos esošie uzņēmumi ir gatavi sevi saukt par dzīvniekiem draudzīgām atpūtas vietām.

Atpūtu ir pelnījuši ne tikai cilvēki, bet arī mūsu mājas mīluļi. It īpaši tad, ja tiek plānota aktīva atpūta pie dabas ar garām pastaigām un nakšņošanu ārpus pilsētas, jo daudziem mājdzīvnieki ir ģimenes locekļi. Lai mīluļu saimniekiem nebūtu jāpiedzīvo situācija, ka, ierodoties kādā viesnīcā, pludmalē vai kafejnīcā, četrkājainajam draugam durvis paliek aizvērtas, piedāvājam iepazīties ar dzīvniekiem draudzīgām atpūtas vietām Lietuvas kūrortos un kūrortu teritorijās.

Suņiem draudzīgas pludmales

Neringa aicina mājdzīvnieku saimniekus aizvest savus četrkājainos mīluļus atvaļinājumā uz dzīvniekiem draudzīgajām Neringas pludmalēm.

Apmešanās vietas atrodas jūras krastā, tāpat netālu atrodas restorāns, kurā mājdzīvnieki ir laipni gaidīti un pat tiks pacienāti ar svaigu dzeramo ūdeni.

Arī Palangas apkaimē ir pludmales zona, kurā atļauts uzturēties kopā ar savu mīluli. Šī 300 metru garā pludmales zona atrodas Nemirsetā (apmēram 8 km attālumā no Palangas centra).

Palangas pludmalē var gan strādāt, gan atpūsties kopā ar suņiem
Palangas pludmalē var gan strādāt, gan atpūsties kopā ar suņiem Foto: publicitātes

Palanga piedāvā atpūsties un strādāt kopā ar mājdzīvniekiem

Ja atvaļinājums jau ir ieplānots, bet gadās neparedzēti darbi, dodieties uz kādu no Palangā esošajām koprades telpām, kurās tiek gaidīti arī mājdzīvnieki.

"Best Baltic Hotel Palanga" piedāvā konferenču zāles, kurās, ja nepieciešams, var ņemt līdzi arī mājdzīvniekus. Arī kempings "Compensa" piedāvā darba zonas restorāna zālē un terasē. Savukārt "Out of office" telpas ir lielisks veids, kā apvienot ģimenes atvaļinājumu un darbu, neatstājot ģimenes mīluli mājās.

Viesnīca, kurā var ņemt līdzi savus mājdzīvniekus
Viesnīca, kurā var ņemt līdzi savus mājdzīvniekus Foto: www.bestbaltichotels.eu

Palangas Dzintara muzejs un Ilūziju nams "Eureka" uzņem arī viesus ar mīluļiem, ja tie ir nelieli un saimnieki visas ekskursijas laikā ir gatavi tos nest rokās.

Palangas dzintara muzejs
Palangas dzintara muzejs Foto: publicitātes

Birštonā pārgājieni ar suni

Birštona gaida ne tikai viesus, bet arī viņu četrkājainos draugus. Visu ērtībām ir atrodami jauni un gleznaini maršruti, kurus izbaudīs gan saimnieks, gan mīlulis.

Birštonas kūrorts ir radījis arī īpašu ceļvedi dzīvnieku mīļotājiem. Šajā ceļvedī būs iespējams atrast gan dzīvniekiem draudzīgas naktsmītnes, gan kafejnīcas.

Birštonā var atrast daudz apmešanās vietu, kuras labprāt uzņems viesus kopā ar viņu mājdzīvniekiem. Ikviens var justies drošs par savu un mīluļa labklājību, dodoties uz Birštonu ģimenes atvaļinājumā vai darba braucienā. Pilsētā ir daudz mājdzīvniekiem draudzīgu vietu, kā arī liela dzīvnieku mīļotāju kopiena.

Birštonā pieejami īpaši pārgājienu maršruti kopā ar suņiem
Birštonā pieejami īpaši pārgājienu maršruti kopā ar suņiem Foto: publicitātes
Dzīvniekiem draudzīgas vietas Birštonā
Dzīvniekiem draudzīgas vietas Birštonā Foto: publicitātes

Druskininki - arī suņi grib vannā

Par to, vai Druskininki ir dzīvniekiem draudzīgs kūrorts, ir pārliecinājušies pilsētas viesi, kuri ierodas no visas pasaules uz ikgadējām suņu izstādēm. Pilsētas apmeklētāju ērtībai mājaslapā www.druskininkai.lt ir apkopota informācija par dzīvniekiem draudzīgajām naktsmītnēm, ēdināšanas vietām un citiem pakalpojumiem. 

Pieejams pat kūrorta veterinārais spa. Šajā sadaļā ikviens varēs atrast informāciju par dzīvniekiem draudzīgajām vietām, kā arī karti, kurā ir atzīmētas vietas, kurās ir atrodami maisiņi mājdzīvnieku atstāto blakusproduktu savākšanai.

Alus mīļotāji ne tikai paši varēs baudīt gardu alu, bet to varēs darīt arī viņu mīluļi -

Druskininkos ir pieejams īpašs alus suņiem.

Ar kuģīti pa Druskininkiem
Ar kuģīti pa Druskininkiem Foto: Wikimedia Commons
Druskininku senā koka apbūve
Druskininku senā koka apbūve Foto: publicitātes
Foto: publicitātes

Traķos specializētas viesnīcas mājdzīvniekiem

Traķu reģiona viesi ir laipni aicināti atpūsties kopā ar saviem četrkājainajiem draugiem. Ikviens viegli varēs atrast, kur apmesties ar suni vai citiem mājdzīvniekiem - vai tās būtu viesnīcas, apartamenti, vai kotedžas.

Dzīvniekiem draudzīgās naktsmītnes Traķos: viesnīca "Tony Resort", viesnīca "Margis", viesnīca "Salos", eko tūrisma lauku māja "Sauletas bebras", apartamenti "Prie Galves", apartamenti "Viva Trakai", lauku māja "Skaistis", lauku māja "Gedvilo sodyba", lauku atpūtas mājas "Aerodream", lauku māja "Sodyba Trakai", lauku māja "Bražuoleje pas Juoza", kempings "Slenis". Savukārt Aukštadvarī dzīvniekiem draudzīgas lauku mājas ir "Nijoles ir Henriko Zubricku sodyba", "Valley House", "Šamo valdos" un "Petro Šeškaus sodyba".

Gleznainā Traķu pils
Gleznainā Traķu pils Foto: unsplash.com

Šajā rajonā pieejamas arī dzīvnieku viesnīcas "Four paws" un "Vilnoja LT", kurās mājas mīluļi tiks aprūpēti kā vairāku zvaigžņu viesnīcās.

Gardas maltītes būs iespējams ieturēt kafejnīcā "Markizas" un "Pilialaukis". Šajās kafejnīcās ne tikai saimniekiem būs iespējams iemalkot kādu dzērienu, bet arī mājas mīluļiem tiks piedāvāts svaigs dzeramais ūdens.

Ignalina - lauku namiņš ar āra kublu

Ja vēlaties izbaudīt Lietuvas kūrortu dabas valdzinājumu, tad kempings "Asalnai" Ingalinā būs tieši tas, kas nepieciešams. Kempings atrodas starp Ginučiai un Palūše ciemiem, skaistajā Linkmenai mežā, Asalnai ezera krastā.

Ierodoties kempingā, viesi var doties makšķerēt, sportot, atpūsties kublā, braukt ar laivu, sasildīties pie ugunskura, organizēt pikniku, kā arī gida pavadībā izzināt vietējo apkārtni. Šajā kempingā ikviens atradīs vietu ne tikai atpūtai, bet arī brīvdabas izklaidēm. taču pats svarīgākais - šeit tiek laipni gaidīti arī jūsu četrkājainie draugi.

Savukārt lauku mājas "Sauletekis", kas atrodas netālu no Lietuvas Ziemas sporta centra, viesi tiek gaidīti visu gadu un ir aicināti izbaudīt mierīgu atpūtu privātajā lauku māju teritorijā. Šajā lauku sētā ietilpst divas atsevišķas atpūtas mājas ar saunu un kublu.

Viesu namiņš Ignalinas tuvumā
Viesu namiņš Ignalinas tuvumā Foto: www.sodybasauletekis.lt
Foto: www.sodybasauletekis.lt

Teritorijā atrodas arī kafejnīca "Seklyčia", tenisa korti, basketbola un volejbola laukumi, bērnu rotaļlaukumi (šūpoles, virve, tramplīns, rāpšanās tīkls, slidotava u.c.) un atpūtas vietas ar dārza mēbelēm. Māju saimnieki rūpējas arī par mājdzīvniekiem un nelieliem mājlopiņiem, tāpēc ar prieku uzņem viesus un viņu mīluļus.

Eksotiska viesnīca lauku vidū

Savukārt polinēziešu iedvesmotais viesu nams "Tiki Inn Palūše" aicina viesus ne tikai izbaudīt aktīvu atpūtu, bet arī radīt pozitīvu darba pieredzi. Viesu nams piedāvā iespēju apvienot darbu un atpūtu dabā ar saviem mājas mīluļiem.

Viesnīca "Tiki Inn Palūše" Ignalinas apkaimē
Viesnīca "Tiki Inn Palūše" Ignalinas apkaimē Foto: www.paluse.lt
Foto: www.paluse.lt
Foto: www.paluse.lt
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu