Diskutēs par bargākiem sodiem personām, kuras krāpjas ar vakcinācijas sertifikātiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sertifikāts. Ilustratīvs attēls.
Sertifikāts. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA LETA

Jaunnedēļ Saeimas Juridiskās komisijas Krimināltiesību politikas apakškomisijas vadītājs Andrejs Judins (JV) ir sasaucis sēdi, lai lemtu par bargākiem sodiem personām, kuras krāpjas ar vakcinācijas sertifikātiem.

Kā informēja partiju apvienībā "Jaunā vienotība", tās Saeimas frakcijas deputāti ir aktualizējuši jautājumu par iespējami stingrākiem sodiem personām, kuras krāpjas ar Covid-19 vakcinācijas sertifikātiem.

Judins akcentēja, ka vakcinācijas sertifikātu iespējama pirkšana un viltošana ir sabiedrības veselības apdraudējums, tāpēc pieņemts lēmums aktualizēt šo jautājumu likumdošanas līmenī.

Jaunnedēļ viņš ir sasaucis parlamenta Krimināltiesību politikas apakškomisijas sēdi par sadarbspējīga Covid-19 vakcinācijas, testēšanas vai pārslimošanas sertifikāta iegūšanu ar viltu, lai lemtu par, iespējams, stingrākiem sodiem personām, kuras krāpjas ar vakcinācijas sertifikātiem.

Patlaban par dokumentu viltošanu likumā paredzēta atbildība līdz četriem gadiem ieslodzījumā vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu. Judins norādīja, ka viens no variantiem būtu izdalīt atsevišķu pantu Krimināllikumā un paredzēt speciālu atbildību par Covid-19 vakcinācijas sertifikāta viltošanu, taču par to deputāti vēl diskutēs.

Krimināltiesību politikas apakškomisija šo jautājumu skatīs nākamajā otrdienā, 12.oktobrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu