Advokāte: Jānoskaidro Poļitkovskas slepkavības pasūtītājs (1)

TVNET/LETA/INTERFAX
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TASS/Scanpix

Līdz nebūs noskaidrots Krievijas laikraksta "Novaja gazeta" žurnālistes un Kremļa kritiķes Anna Poļitkovskas slepkavības pasūtītājs, šo slepkavību, kas notika tieši pirms 15 gadiem, nevar uzskatīt par atklātu, intervijā ziņu aģentūrai "Interfax" sacīja advokāte Anna Stavicka, kas pārstāv Veru un Iļju Poļitkovskus.

"Gan Annas Poļitkovskas bērni, gan "Novaja gazeta", kā viņi to vairākkārt ir pauduši, būs apmierināti ar izmeklēšanas rezultātiem un noziegumu uzskatīs par atklātu tikai tad, kad būs noskaidrots pasūtītājs. Līdz tam nevar runāt par to, ka izmeklēšana būtu notikusi efektīvi un ka būtu noskaidroti visi iesaistītie," sacīja advokāte.

Jautājumu par Poļitkovskas slepkavības pasūtītāja atbrīvošanu no atbildības sakarā ar noilguma iestāšanos 15 gadus pēc nozieguma pastrādāšanas, gadījumā ja šis cilvēks stāsies tiesas priekša, var lemt tikai tiesa, norādīja Stavicka. Izmeklēšana to neietekmē.

Poļitkovska tika nošauta Maskavā savas mājas kāpņu telpā 2006.gada 7.oktobrī.

Poļitkovska bija plaši pazīstama ar saviem rakstiem par notikumiem Čečenijā un Ziemeļkaukāzā, kā arī aktīvo Kremļa un Vladimira Putina kritizēšanu.

Viņa daudz rakstījusi par Krievijas armijas cilvēktiesību pārkāpumiem Čečenijā, kā arī neilgi pirms nāves informēja par Čečenijas prezidentam Ramzanam Kadirovam pakļauto karavīru zvērībām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu