Publicēts video ar iespējamu migrantu atspiešanu uz ES ārējās robežas

TVNET/EuroNews
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš no video

Žurnālistikas platforma "Lighthouse Reports" un mediji "Liberation", "Der Spiegel" un ARD publicējuši video, kurā, domājams, Horvātijas policists ar nūju sit migrantus pie Eiropas Savienības (ES) ārējās robežas, kaut arī ES likumi to aizliedz.

Organizācijas "Amnesty International" Balkānu pētniece Jeļena Sesara norāda, ka "tas ir jaunākais pierādījums nelikumīgajai [migrantu] atstumšanai [no robežas] un vardarbībai pret patvēruma meklētājiem un migrantiem, kas pie ES ārējām robežām ir bieža parādība".

"Kaut arī no amatpersonas apģērba apzināti noņemtas jebkādas identificējošas zīmes, ir skaidri redzams, ka viņa formastērps, ieroči un aprīkojums ir identiski tiem, kādus izmantoto tikai Horvātijas policijas speciālo uzdevumu vienības, kurām jau gadiem ilgi ir bēdīga slava saistībā ar to, ka tās vardarbīgi atstumj [migrantus]," uzsver Sesara.

Eiropas Komisija (EK) vairākkārtīgi paudusi nosodījumu un norādījusi dalībvalstīm, ka tāda rīcība ir nelikumīga, vēsta raidorganizācija "Euronews".

Savukārt "Amnesty International" apgalvo, ka ES amatpersonas "turpina izlikties neredzam milzīgos ES likumu pārkāpumus, par turpinot dažās no šīm valstīm finansēt policijas un robežsardzes operācijas". Tas ES "padara līdzvainīgu šajos pārkāpumos", uzsver Sesara.

Horvātijas Ārlietu ministrija un EK līdz raksta publicēšanas brīdim nebija sniegušas atbildi "Euronews" žurnālistiem.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu