Veselības ministrs: Lēmumi par stingrākiem drošības pasākumiem jāsper nevakcinēto dēļ (95)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Veselības ministrs Daniels Pavļuts piedalās Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīcas iekārtotā Latvijā pirmā liela mēroga vakcinācijas pret Covid-19 punkta darbības uzsākšanas izmēģinājumā sporta namā "Centrs" Ventspilī, kura laikā tiks testēta pacientu plūsma, vakcinācijas procesa raita norise, epidemioloģisko prasību nodrošināšana un citas procesa detaļas.
Veselības ministrs Daniels Pavļuts piedalās Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīcas iekārtotā Latvijā pirmā liela mēroga vakcinācijas pret Covid-19 punkta darbības uzsākšanas izmēģinājumā sporta namā "Centrs" Ventspilī, kura laikā tiks testēta pacientu plūsma, vakcinācijas procesa raita norise, epidemioloģisko prasību nodrošināšana un citas procesa detaļas. Foto: Evija Trifanova/LETA

Krīzes vadības padomes (KVP) sēdē lēmumi par stingrākiem ierobežojumiem pieņemti nevakcinēto labad, preses konferencē pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Ministrs skaidroja, ka šobrīd valstī ir pieejams pietiekams vakcīnu daudzumus, un ikvienam ir iespēja vakcinēties, taču "puse Latvijas iedzīvotāju šo iespēju ir izmantojusi, bet puse - nē". Tas esot galvenais iemesls, kāpēc šobrīd nepieciešams pieņemt "smagus lēmumus, kurus daudzi uzskatīs par pārmērīgiem, bet citiem savukārt tie neliksies pietiekoši".

Pēc politiķa sacītā, šis pasākumu kopums ir vērsts uz nevakcinētajiem, lai pasargātu viņus no šādas rīcības, jo tieši nevakcinētie slimo smagi un rada pārslodzi veselības aprūpes sistēmā. Proti, nevakcinēto labad šobrīd vajagot spert papildu soli, ievērot papildu drošības pasākumus, valkāt sejas aizsargmaskas, kā arī stingrāk ierobežot kultūras un citu jomu darbību.

Veselības nozares eksperti aicinājuši uz vel skarbākiem soļiem, skaidroja Pavļuts, piebilstot, ka valdībai bija jāizšķiras starp smagiem lēmumiem, lai sabalansētu spēju ieviest šos ierobežojumu un to kontroli.

"Tas, kas šķiet neizbēgami ir, ka Latvijas slimnīcās veidosies pārslodze, taču mūsu rokās ir, cik smaga tā būs un cik ilgi tā turpināsies," izteicās Pavļuts, piebilstot, ka veselības nozarē stāv priekšā lieli izaicinājumi, turklāt arī, visticamāk, nāksies turpināt jau šobrīd iezīmētos plānus, kā, piemēram, lauka hospitāļa izbūvi.

Kā ziņots, saistībā ar augsto Covid-19 izplatību valstī uz trim mēnešiem paredzēts izsludināt ārkārtējo situāciju.

KVP sēdē šodien nolemts, ka personām, kas nav vakcinētas pret Covid-19 vai nav to pārslimojušas, turpmāk būs atļauta iepirkšanās tikai pirmās nepieciešamības veikalos, tādējādi liedzot iespēju apmeklēt, piemēram, lielveikalus.

Ārkārtējās situācijas laikā Covid-19 ierobežojumu kontrole notiks plašākā mērogā, procesā iesaistot dažādas kontrolējošās iestādes, šonakt žurnālistiem paziņoja premjers Krišjānis Kariņš (JV).

Komentāri (95)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu