Uga Dumpis: Valdības plānotie ierobežojumi nav pietiekami (19)

CopyLinkedIn Draugiem X
Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas infektologs un Latvijas Universitātes profesors Uga Dumpis.
Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas infektologs un Latvijas Universitātes profesors Uga Dumpis. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valdības plānotie ierobežojumi Covid-19 izplatības mazināšanai tuvākā mēneša laikā nekādu efektu nedos. Ierobežojumiem jābūt stingrākiem, sākotnēji tos attiecinot arī uz vakcinētajiem pret Covid-19, tā šodien intervijā Latvijas radio sacīja infektologs.

Uga Dumpis norādīja, ka divas ekspertu grupas apkopojušas ierosinājumus Covid-19 izplatības mazināšanai un vienā no tām saņemtie priekšlikumi "bija daudz nopietnāki".

Ekspertu ieteikums bijis vismaz sākotnēji ierobežojumus īslaicīgi attiecināt arī uz tiem, kas ir vakcinēti pret Covid-19.

Infektologs atzina, ka Latvija izvēlējusies ņemt par piemēru Lietuvā noteiktos Covid-19 ierobežojumus. Kaimiņvalstī ir lielāka vakcinācijas pret Covid-19 aptvere, tāpat ir vairāk pārslimojušo. “Bet mēs skaidri redzam, ka tur šie ierobežojumi nedarbojas, situācija Lietuvā neuzlabojas. Grūti iedomāties, ka mums šāda veida rekomendācijas varētu stāvokli uzlabot,” sprieda Dumpis.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu