Darbiniekiem publiskajā sektorā virsstundu skaits varēs pārsniegt šobrīd noteikto (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Malachi Witt/ Pixabay

Dažādu ministriju, kā arī valsts un pašvaldības iestāžu darbiniekiem virsstundu skaits varēs pārsniegt Darba likumā vai attiecīgajā regulējumā noteikto maksimālo apmēru, paredz šodien valdības sēdē lemtais par Covid-19 izplatības ierobežošanu.

Tādējādi valsts un pašvaldību ārstniecības iestādēs, kuras sniedz stacionāros veselības aprūpes pakalpojumus, kā arī Valsts ieņēmumu dienesta, Nacionālā veselības dienesta darbiniekiem virsstundu skaits varēs pārsniegt šobrīd likumā noteikto, taču tas nedrīkstēs pārsniegt 60 stundas nedēļā.

Šādas izmaiņas attieksies arī uz Iekšlietu ministrijas (IeM) darbiniekiem, IeM sistēmas amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm, kā arī IeM iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm.

Līdzīgi arī pašvaldības policijas, bāriņtiesas un pašvaldības sociālo dienestu darbiniekiem, kā arī to sociālo pakalpojumu sniedzēju darbiniekiem, kuri nodrošina izmitināšanu, aprūpi un uzraudzību, varēs noteikt tādu virsstundu darba laiku, kas pārsniedz Darba likumā noteikto maksimālo virsstundu laiku, bet kopā ar normālo darba laiku nepārsniedz 60 stundas nedēļā.

Saskaņā ar lemto, Veselības ministrijai, Finanšu ministrijai, Tieslietu ministrijai un IeM virsstundu darba apmaksai nepieciešamos papildu finanšu līdzekļus varēs pieprasīt no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Tāpat noteikts, ka piektdien ieviesto ierobežojumu kontroli nodrošinās Valsts policija sadarbībā ar pašvaldības policiju, Valsts robežsardzi, Valsts darba inspekciju.

Kā ziņots, Ministru kabinets piektdien nolēma no pirmdienas uz trim mēnešiem izsludināt valstī ārkārtējo situāciju.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu