Lai nevakcinētie varētu saņemt poti, vakcinācijas punkti lielveikalos pārvietoti pie ieejām vai ārtelpās (94)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēki dodas uz tirdzniecības centru "Alfa" pirms jauno tirdzniecības ierobežojumu stāšanās spēkā, kad valstī izsludināta ārkārtējā situācija Covid-19 pandēmijas laikā.
Cilvēki dodas uz tirdzniecības centru "Alfa" pirms jauno tirdzniecības ierobežojumu stāšanās spēkā, kad valstī izsludināta ārkārtējā situācija Covid-19 pandēmijas laikā. Foto: Zane Bitere/LETA

Saskaņā ar 8. oktobrī pieņemtajiem valdības lēmumiem, no 11. oktobra nevakcinētās personas varēs apmeklēt tikai noteikta veida veikalus.

Tirdzniecības pakalpojumus epidemioloģiski nedrošā vidē iekštelpās varēs sniegt pārtikas veikalos, kur 70% no sortimenta veido pārtikas preces, higiēnas preces, dzīvnieku barības un preses izdevumi, aptiekās, tajā skaitā veterinārās aptiekās, optikas veikalos, dzīvnieku barības veikalos, preses tirdzniecības vietās, higiēnas preču veikalos, kur 70% no sortimenta ir higiēnas preces, telekomunikācijas preču un pakalpojumu vietās, kā arī degvielas uzpildes stacijās.

Šajās vietās pakalpojumus epidemioloģiski nedrošā vidē, kas nozīmē, ka tos varēs saņemt un sniegt personas bez sadarbspējīga vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta, varēs sniegt, ja apmeklētāju plūsma pilnībā tiek nodalīta no epidemioloģiski drošā vidē sniegtajiem pakalpojumiem un tiek noteikts tāds maksimālais apmeklētāju skaits, lai nodrošinātu ne mazāk kā 25 kvadrātmetrus no publiski pieejamās iekštelpu platības uz apmeklētāju.

No šī lēmuma izriet, ka nevakcinētām personām nebūs iespējams apmeklēt lielveikalus. Taču vairāki vakcinācijas punkti izvietoti tieši lielveikalos, tādēļ radies jautājums, vai un kā nevakcinēti cilvēki varēs šiem punktiem piekļūt.

Kā skaidro Vakcinācijas birojā, vakcinācija tirdzniecības centros tiks turpināta.

"Ir izvērtēts vakcinācijas punktu novietojums tirdzniecības centros, nepieciešamības gadījumā vakcinācijas punkti tiks pārvietoti pie ieejām vai ārtelpās, nodrošinot vakcināciju mobilajos punktos," norāda birojā. 

Tikmēr Imantas tirgus vēsta, ka jau ir pielāgojies jaunajām prasībām.

Svētdien Vakcinācijas birojs ziņoja, ka dažiem vakcinācijas punktiem tiks mainīta lokācija.

Komentāri (94)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu