Turpina krimināllietas izskatīšanu par sirmgalves īpašuma izkrāpšanu 20 000 eiro vērtībā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Rīgas rajona tiesa plkst.12 turpinās izskatīt krimināllietu par sirmgalvei piederoša īpašuma izkrāpšanu aptuveni 20 000 eiro vērtībā, informē tiesa.

Iepriekš tiesas sēde tika atlikta, jo uz to nevarēja ierasties apsūdzētais.

Iepriekš vēstīts, ka saskaņā ar Pierīgas prokuratūras prokurora lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai vienīgais apsūdzētais, darbojoties kā starpnieks kāda darījuma noslēgšanā, izmantojot cietušās bezpalīdzības stāvokli, iedeva parakstīt pirkuma līgumu par viņai piederoša nekustamā īpašuma pārdošanu personai, kuru apsūdzētais iesaistīja sava nozieguma realizācijā, viņam par to nezinot, informēja prokuratūra.

Īpašuma tirgus vērtība bija ne mazāka kā 20 000 eiro. Ar Jūrmalas pilsētas tiesas Zemesgrāmatu nodaļas tiesneša lēmumu iesaistītajai personai tika nostiprinātas īpašuma tiesības uz nekustamo īpašumu un apsūdzētais ar viltu ieguva faktisku pārvaldību pār to.

Apsūdzētās personas noziedzīgo darbību un minētā darījuma rezultātā cietusī zaudēja sev piederošu nekustamo īpašumu un nesaņēma pirkuma līgumā norādīto pirkuma maksu.

Savukārt apsūdzētais kā nekustamā īpašuma faktiskais īpašnieks nekustamo īpašumu tālāk realizēja un guva no tā prettiesisku labumu.

Publiskie pieejamā informācija tiesu kalendāra liecina, ka lietā apsūdzēts Garrijs Aļijevs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu