Pūce: Parlamenta deputātiem būtu pienākums vakcinēties (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Pūce.
"Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Pūce. Foto: Paula Čurkste/LETA

Prasībā par vakcinēšanos uz Saeimas deputātiem un pārējiem valsts pārvaldes darbiniekiem jāievēro vienlīdzības princips, tāpēc būtu loģiski, ka arī parlamenta deputātiem būtu pienākums vakcinēties, savu personīgo viedokli pauda "Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Pūce.

Ministru kabineta (MK) izsludinātajā ārkārtējā situācijā noteikts, ka no 2021.gada 15.novembra valsts un pašvaldību institūciju (tai skaitā kapitālsabiedrību) darbinieki un amatpersonas savus darba pienākumus var veikt tikai tad, ja viņiem ir vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

Vaicāts, vai šādu nosacījumu varētu noteikt arī Saeimas deputātiem, Pūce norādīja, ka, lai gan Saeima nav MK padotībā, sagaidāms, ka parlaments pārapstiprinās šo ārkārtējās situācijas rīkojumu. Politiķis pieļāva, ka šādā gadījumā ārkārtējās situācijas rīkojums varētu attiekties arī uz deputātiem, taču tas ir atkarīgs no juridiskas interpretācijas.

Atbildot uz jautājumu, vai nepieciešamības gadījumā varētu atsevišķi likumā noteikt pienākumu deputātiem vakcinēties, Pūce pieļāva šādu iespēju atkarībā no juristu piedāvātā risinājuma. Reizē politiķis atzīmēja, ka tas, kādas sekas būtu deputātam, kurš nav vakcinējies, ir atsevišķi apskatāms konstitucionāls jautājums un ka šādam parlamentārietim deputāta mandātu atņemt nevarētu.

Kā ziņots, valstī no šodienas uz trim mēnešiem izsludināta ārkārtējā situācija, tādējādi spēkā stājoties vairākiem Covid-19 izplatības mazināšanai paredzētiem ierobežojumiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu