Katoļu baznīca plāno ambiciozas reformas? (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Pāvests Francisks izsludinājis konsultācijas par reformām katoļu baznīcām, kas varētu būt mēģinājums īstenot ambiciozākās reformas baznīcā pēdējo 60 gadu laikā, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Konsultāciju procesā, kas ilgs divus gadus, paredzēts aptaujāt ikvienu katoļu draudzi visā pasaulē, lai noskaidrotu ticīgo viedokli par virzienu, kādā katoļu baznīcai vajadzētu doties nākotnē.

Daļa katoļu cer, ka šīs konsultācijas beidzot novedīs pie pārmaiņām tādos jautājumos kā sieviešu ordinācija, tiesības priesteriem laulāties, kā arī baznīcas atbalsts viendzimuma attiecībām.

Tikmēr citi uzskata, ka pārmaiņas graus baznīcas principus.

Tāpat pastāv viedoklis, ka iecerētās reformas novirzīs uzmanību no citām problēmām, ar ko šobrīd saskaras katoļu baznīca, tostarp korupcija un sarūkošais ticīgo skaits.

Izsludinot konsultācijas, pāvests Francisks aicina katoļus ieklausieties citam citā.

Konsultācijas paredzēts īstenot trīs posmos. Pirmais posms būs uzklausīšanas fāze, kurā draudžu locekļi varēs izteikt savu viedokli par dažādiem jautājumiem.

Otrajā posmā par reformām un draudžu ierosinājumiem diskutēs bīskapi. Savukārt trešajā posmā, kas 2023.gada oktobrī notiks Vatikānā, notiks mēnesi ilga bīskapu konference.

Trīs posmu noslēgumā savu viedokli par iepriekš diskutēto un nolemto izteiks pats Francisks.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu