Lai novērstu drūzmēšanos, vairākos RIMI veikalos pagarina darba laiku (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

Mazumtirgotājs SIA "Rimi Latvia" no trešdienas, 13.oktobra, astoņos veikalos pagarinās darba laiku, pavēstīja "Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītājs Juris Šleiers. Tas tiek darīts, lai novērstu pircēju drūzmēšanos.

No trešdienas "Rimi" hipermākets Rīgā, Stirnu ielā, strādās no plkst.7.30 līdz plkst.23. Tādējādi veikala darba laiks pagarināts par pusstundu, jo līdz šim tas darbu sāka plkst.8.

Arī hipermārketi Augusta Deglava ielā un "Rimi Gramzdas" darbu sāks plkst.7.30 līdzšinējo plkst.8 vietā, bet noslēgs tāpat kā līdz šim - plkst.22.

Savukārt "Rimi" Jāņa Poruka ielā, Ventspilī un 18.novembra ielā, Daugavpilī no trešdienas strādās no plkst.8 līdz plkst.23, darba laiku pagarinot vakarā par vienu stundu.

Savukārt "Rimi Mini" veikali ar pagarinātu darba laiku no plkst. 7 līdz plkst. 22 būs Daugavpilī, Smilšu ielā, kā arī Rīgā Dzelzavas ielā un Salnas ielā. Līdz šim šie veikali darbu sāka plkst.8.

Visi "Rimi" veikali darbojas sarkanajā režīmā, jo pārtika un citas pirmās nepieciešamības preces ir tās preču kategorijas, kurām bez ierobežojumiem jābūt pieejamām ikvienam iedzīvotājam.

Tirdzniecības centrs "Galleria Riga", kur arī atrodas "Rimi" veikals, paziņojis, ka ārkārtējās situācijas laikā turpinās darbu tikai "zaļajā režīmā". Šleiers gan apgalvo, ka arī šajā vietā "tiek risināta iespēja pēc iespējas drīzāk atvērt veikalu sarkanajā režīmā".

Jau vēstīts, ka no pirmdienas valstī uz trim mēnešiem izsludināta ārkārtējā situācija, tādējādi spēkā stājoties vairākiem Covid-19 izplatības novēršanai paredzētiem ierobežojumiem.

Tostarp ieviesti ierobežojumi tirdzniecības vietām. Tirdzniecības vietas, kuras var apmeklēt arī personas bez Covid-19 sertifikāta, ir pārtikas veikali, aptiekas, optikas veikali, dzīvnieku barības veikali, preses tirdzniecības vietas, higiēnas preču veikali, telekomunikāciju veikali un degvielas uzpildes stacijas. Šajās vietās uz vienu apmeklētāju jānodrošina 25 kvadrātmetru platība.

Savukārt, strādājot drošajā režīmā, uz vienu apmeklētāju būs jānodrošina 15 kvadrātmetri.

Brīvdienās un svētku dienās tirdzniecības centros varēs strādāt tikai pārtikas veikali, aptiekas, optikas, dzīvnieku barības veikali, preses tirdzniecības vietas, higiēnas preču veikali un telekomunikāciju veikali. Tāpat būs pieejami tādi pakalpojumu sniedzēji kā kurpnieks un ķīmiskās tīrītavas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu