Britu tabloīds atvainojas par Krievijas vainošanu "AstraZeneca" vakcīnas formulas zādzībā (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Lielbritānijas tabloīds “Daily Express” atvainojies par publikāciju, kurā tika apgalvots, ka Krievija nozagusi “AstraZeneca” Covid-19 vakcīnas formulu un uz tās bāzes izstrādājusi vakcīnu “Sputņik V”.

Šādu informāciju vispirms izplatīja britu tabloīds “The Sun”. Izdevums, bez atsaucēm uz avotiem, vēstīja, ka “slepenajiem dienestiem ir pierādījumi, ka viens no [Krievijas prezidenta Vladimira] Putina spiegiem nozadzis informāciju”.

Vēlāk šo stāstu pārpublicēja arī vairāki citi tabloīdi, ieskaitot “Daily Express”.

Krievijas Tiešo investīciju fonds, kas uzrauga “Sputņik V” ražošanu, 11.oktobrī izplatīja paziņojumu, kurā “The Sun” publiskotā informācija nodēvēta par “kārtējo viltus ziņu piemēru”, ziņo Krievijas medijs “Meduza”. Šajā paziņojumā arī komentētas “AstraZeneca” un “Sputņik V” vakcīnu atšķirības.

Pēc šī fonda paziņojuma “Daily Express” dzēsa no “The Sun” pārpublicēto rakstu, atvainojās un izplatīja Tiešo investīciju fonda paziņojumu.

Tikmēr “The Sun” par savu publikāciju nav atvainojies, minētajā rakstā vēlāk iekļaujot papildinājumu, ka Krievijas Tiešo investīciju fonds medija publiskoto informāciju uzskata par melīgu.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu