Pensionārs 81 gada vecumā apņēmies uzkāpt 282 Skotijas kalnos, lai palīdzētu savai slimajai sievai

Vienkārši apbrīnojami
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Niks Gārdners izaicina pats sevi par godu ar Alcheimeru slimajai sievai
Niks Gārdners izaicina pats sevi par godu ar Alcheimeru slimajai sievai Foto: Ekrānšāviņš no "Instagram", @nicks.munro.challenge

No piramīdas formas Skotijas kalna “Buachaille Etive Mòr” augstumiem paveras maģisks skats uz ielejām un lēni slīdošiem mākoņiem. Kamēr daudziem rūdītiem kalnos kāpējiem šis pārgājiens kļūtu par vēl vienu “cieto riekstu”, skotu pensionāram, 81 gadu vecajam Nikam Gārdneram šis ir tikai viens no “nieka” 282 kalniem 900 metrus virs jūras līmeņa, ko viņš ir nolēmis iekarot 1200 dienu laikā.

Tāds ir izaicinājums, ko Gārdners pieņēmis paša iniciētās labdarības kampaņas ietvaros par godu ar Alcheimeru sirgstošajai sievai Dženetai un citiem cilvēkiem, kuriem ik dienas ir jāsaskaras ar šo slimību.

Taču visbiežāk par Nika sasniegumiem uzzina tie kalnos kāpēji, kurus viņš savā ceļā satiek.

Jau kādu laiciņu, ceļinieku iedvesmots, Niks ir izveidojis arī savu “Instagram” kontu un “Facebook” lapu, kur dalās ar ainavām no līdz šim iekarotiem 87 Skotijas kalniem.

Niks Gārdners Skotijas kalnos
Niks Gārdners Skotijas kalnos Foto: Ekrānšāviņš no "Instagram", @nicks.munro.challenge

“Katrā pārgājienā es jūtos kā tāds mazs puika. Protams, te augšā man ir jāvelk cimdi, cepure, vēja necaurlaidīga jaka, bet mans piedzīvojums ir daudz vairāk vērts nekā sēdēšana mājoklī ar centrālo apkuri,”

stāsta Niks.

Viņš kopā ar Dženetu pirms 30 gadiem pārcēlās uz Skotijas kalnieņu nomali no Anglijas lauku apvidus. Kalnos kāpšana kļuvusi par viņa “pilna laika” hobiju.

2018. gadā bijušajai skolotājai Dženetai diagnosticēja Alcheimera slimību. Viņai bija nepieciešama aprūpe 24 stundas dienā.

Lai “nesajuktu prātā”, Niks sarīkoja sev izaicinājumu, kas ļautu kaut nedaudz novērst domas no negatīvā, pie reizes atbalstot arī citus līdzīgā nelaimē nonākušos.

“Kad sievu ievietoja slimnīcā, nezināju, ko iesākt. Mēs esam dzīvojuši kopā diendienā 30 gadus. Un pēkšņi tā visa vairs nav,” viņš stāsta. “Man vienkārši tas bija jādara, jo zināju, ka citādi sāktos nopietnas veselības problēmas arī pašam.”

282 kalnu virsotnes 1200 dienās. Mērķis, ko apņēmies īstenot 81 gadu vecais Skotijas pensionārs
282 kalnu virsotnes 1200 dienās. Mērķis, ko apņēmies īstenot 81 gadu vecais Skotijas pensionārs Foto: Ekrānšāviņš no "Instagram", @nicks.munro.challenge

“Man šķiet, ka pie trešā kalna, kad satiku citus kalnā kāpējus, es tā starp citu sāku stāstīt par savu izaicinājuma mērķi. Un cilvēki nespēja tam noticēt... viņi patiešām bija sajūsmā.

Tad sapratu, ka man tas viss ir jādokumentē sociālajos tīklos. Kopš tā laika vienmēr cenšos pastāstīt un parādīt, ko īsti daru,” ar aizrautību stāsta Niks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu