Dienvidkoreja atcels stingros ierobežojumus Covid-19 apkarošanai (2)

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Dienvidkoreja nākamnedēļ atcels stingros ierobežojumus, kas noteikti cīņā ar Covid-19, un pāries uz stratēģiju, kas paredz sadzīvošanu ar vīrusu, piektdien paziņojusi valdība.

Šonedēļ izveidota komanda izstrādā plānu pakāpeniskai pārejai atpakaļ uz normālu dzīvi, paredzot galu galā atcelt ierobežojumus un novembrī atkal atvērt ekonomiku, pieņemot, ka pret Covid-19 vakcinēto pieaugušo iedzīvotāju skaits sasniegs 80%.

Valdība no pirmdienas atļaus tikties līdz četriem nevakcinētiem cilvēkiem un atvieglos ierobežojumus restorānu, kafejnīcu un kinoteātru darbalaikiem.

Seulas apgabalā būs atļauts tikties līdz astoņiem cilvēkiem, ja grupa ietver četrus pilnībā vakcinētus cilvēkus. Citos reģionos būs atļauts pulcēties līdz desmit cilvēkiem.

Dienvidkoreja ne reizi nav ieviesusi stingru karantīnas režīmu cīņā ar pandēmiju, bet pašreiz valstī ir spēkā līdz šim stingrākie ierobežojumi. Tostarp kopš jūlija pēc plkst.18 aizliegts pulcēties vairāk par diviem cilvēkiem.

Ierobežojumu atvieglošana atļaus atsākt sporta pasākumus ārpus telpām ar skatītāju piedalīšanos, ja 30% no skatītājiem būs pilnībā vakcinēti.

"Pēdējā gada un astoņu mēnešu laikā ikviens ir darījis visu iespējamo, lai garā tuneļa - pandēmijas - galā atrastu gaismu, un gaismas mirdzums tuvojas," sacīja Dienvidkorejas premjerministrs, piebilstot, ka atlikušais oktobris būs pēdējais pārbaudījums ceļā uz atgriešanos normālā dzīves ritmā.

Jaunie sociālās distancēšanās noteikumi tiks ieviesti līdz 31.oktobrim. Pēc tam valdība nāks klajā ar daudz iekļaujošāku stratēģiju mazajiem uzņēmumiem un pašnodarbinātajiem, ko smagi skāruši ierobežojumi, kas noteikti cīņā ar pandēmiju.

Dienvidkorejā ceturtdien tika reģistrēti 1684 jauni Covid-19 gadījumi, līdz ar to kopējais kopš pandēmijas saslimušo cilvēku skaits sasniedzis 339 361. Ar Covid-19 Dienvidkorejā miruši 2626 cilvēki.

Dienvidkorejā pret Covid-19 pilnībā vakcinēti 62,5% iedzīvotāju. Vismaz vienu vakcīnas devu saņēmuši 78,4% iedzīvotāju.

Valdība šomēnes sāka piedāvāt papildu vakcīnas devas cilvēkiem ar novājinātu imūnsistēmu, veciem cilvēkiem, pansionātu iemītniekiem un darbiniekiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu