Par septiņu miljonu eiro piesavināšanos tiesās kāda uzņēmuma valdes locekli (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas tiesas apgabala prokurore Ekonomisko lietu tiesai (ELT) nosūtījusi krimināllietu, kurā divas personas apsūdzētas par uzņēmuma naudas līdzekļu piesavināšanos vairāk nekā septiņus miljonus eiro apmērā un šīs naudas legalizāciju, informēja Latvijas prokuratūras pārstāve Aiga Eiduka.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais vīrietis, būdams kādas SIA valdes loceklis, uz dažādu fiktīvu līgumu pamata aizdeva naudu viņa un dzīvesbiedres kontrolē esošiem uzņēmumiem, no kuriem tālāk daļa naudas tika pārskaitīta uz viņu kontrolē esošo uzņēmumu un personīgajiem norēķinu kontiem. Apsūdzētās personas no SIA piesavinājās vairāk nekā septiņus miljonus eiro.

Uzņēmuma saimnieciskās un finanšu darbības nenodrošināšana un naudas līdzekļu neizmantošana parādu apmaksai kļuva par iemeslu uzņēmuma maksātnespējai.

Vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 179.panta trešās daļas par piesavināšanos lielā apmērā, 213.panta otrās daļas par juridiskās personas tīšu novešanu līdz maksātnespējai un 195.panta trešās daļas par izvairīšanos no skaidras naudas deklarēšanas.

Savukārt sieviete pie kriminālatbildības saukta par piesavināšanās lielā un izvairīšanās no skaidras naudas deklarēšanas atbalstīšanu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu