Video ⟩ Saniknota sieviete draud klimata aktīvistiem uzbraukt ar automašīnu, ja tie neatbrīvos ielu (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Saniknota Eseksas sieviete draud "Insulate Britain" kustības aktīvistiem uzbraukt ar automašīnu
Saniknota Eseksas sieviete draud "Insulate Britain" kustības aktīvistiem uzbraukt ar automašīnu Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video, "Guardian News"

Nedienas ar britu klimata aktīvistu kustības “Insulate Britain” kampaņām turpinājās arī trešdien, 13. oktobrī. Kāda saniknota sieviete centās aizvest savu 11 gadus veco dēlu uz skolu un mēģināja uz darba vietu tikt arī pati, taču nesekmīgi.

Kampaņas aktīvisti bija nobloķējuši ielu Purflītas pilsētas industriālajā rajonā, Eseksā.

Sieviete, kura vadīja “Range Rover”, izkāpa no automašīnas un piedraudēja aktīvistu grupai: ja viņi nekavējoties neatbrīvos ielu, viņa brauks tiem virsū.

Video. Saniknota sieviete piedraud “Insulate Britain” aktīvistiem.

“Es nejokoju. Manam dēlam ir 11 gadi, un viņam ir jātiek uz skolu. Man vienaldzīgi jūsu iemesli [šeit sēdēt],” saniknota kliedza sieviete.

Redzēdama, ka protestētāji ielu negrasās atbrīvot, viņa sāka braukšanu, negadījumā cieta daži no “Insulate Britain” pārstāvjiem, taču nopietnas traumas netika gūtas. Arī garāmgājēji izkliedza lamas protestētāju virzienā.

Kustība "Insulate Britain” līdzīgus protestus rīko jau vairāk nekā piecas nedēļas.

"Insulate Britain" pieprasa valdībai nodrošināt pienācīgas darbavietas simtiem tūkstošu cilvēku, lai būtu iespējams nosiltināt mājas, kas rada vislielāko oglekļa emisijas samazinājumu.

Kustība vēlas panākt, lai līdz 2030.gadam tiek nosiltināti 29 miljoni māju.

Pēdējo nedēļu laikā ir arestēti jau vairāki simti “Insulate Britain” aktīvistu. Taču plānots, ka nākamā aktīvistu kampaņa noritēs 25. oktobrī.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu