ReTV: "Zini savas tiesības!" Viss, kas jāzina par pacientu tiesībām (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Kanāls ReTV piedāvā jaunu raidījumu ciklu "Zini savas tiesības!", kura ietvaros norisināsies virkne diskusiju ar mērķi sniegt noderīgu informāciju par dažādās tiesību jomās pastāvošām indivīda likumīgajām tiesībām, pienākumiem un to piemērošanu ikdienas dzīvē.

Šajā sarunā ar ekspertiem skaidrosim pacientu tiesības.

Informācija par pacienta veselības stāvokli ir īpaši aizsargājamā personas datu kategorija. Diemžēl ne vienmēr ārstniecības personālam ir iespējas un pietiekami daudz laika iedziļināties, vai persona, kura uzdodas par pacienta tuvinieku, patiešām ir tas cilvēks, kam pacients uzticas, tāpēc pacienta tiesību aizsardzības vārdā var izveidoties gana nepatīkamas situācijas.

Raidījumā runāsim par nepilngadīgu un vecāka gadagājuma pacientu pārstāvniecības jautājumiem. Noskaidrosim, kādas tiesības ir pacientu tuviniekiem, tai skaitā kopdzīves partneriem, ja nav noslēgta laulība, un kā problēmsituācijās var palīdzēt iepriekš nokārtota pilnvara.

Raidījuma viesi:

  • Dr.iur, grāmatas “Pacientu tiesību komentāri” līdzautore un zinātniskā redaktore Santa Slokenberga
  • zvērināta advokāte, Latvijas Ārstu biedrības konsultante Ilze Vilka
  • “Pacientu tiesību likuma komentāru” līdzautore, Tieslietu ministrijas juriste Linda Strazdiņa.

Tiesībpratībā izglītojošā desmit raidījumu cikla "Zini savas tiesības" mērķis ir sniegt noderīgu informāciju par dažādās tiesību jomās pastāvošām indivīda likumīgajām tiesībām, pienākumiem un to piemērošanu ikdienas dzīvē.

MAF logo
MAF logo Foto: MAF

„Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem”. “Par raidījuma "Zini savas tiesības" saturu atbild SIA "VIDZEMES TELEVĪZIJA".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu