Navaļnija līdzgaitniece Ļubova Soboļa ir izsludināta meklēšanā Krievijā (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ieslodzītā Kremļa kritiķa Alekseja Navaļnija dibinātā "Korupcijas apkarošanas fonda" juriste Ļubova Soboļa
Ieslodzītā Kremļa kritiķa Alekseja Navaļnija dibinātā "Korupcijas apkarošanas fonda" juriste Ļubova Soboļa Foto: ALEXANDER ZEMLIANICHENKO/AP

Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija līdzgaitniece Ļubova Soboļa, kas ir viņa dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda (FBK) bijusī juriste, ir izsludināta meklēšanā Krievijā.

Soboļas kartīte ir parādījusies Krievijas Iekšlietu ministrijas meklēto personu datubāzē, un tajā precizēts, ka viņa "tiek meklēta pēc Kriminālkodeksa panta".

Maskavas tiesa 3.augustā Soboļu atzina par vainīgu kūdīšanā uz sanitāri epidemioloģisko normu pārkāpšanu

Maskavā 23.janvāra protesta akcijas gaitā un piesprieda brīvības ierobežošanu uz pusotru gadu.

Viņas krimināllietā ir runa par notikumiem, kas saistīti ar varas iestāžu nesaskaņoto protesta akciju 23.janvārī Maskavā Navaļnija atbalstam. Pēc šī pasākuma Krievijā tika ierosinātas vairākas krimināllietas, tostarp par sanitāri epidemioloģisko noteikumu pārkāpšanu, un tika aizturēti vairāki Navaļnija līdzgaitnieki un piekritēji, kā arī viņa brālis.

Soboļa pašlaik atrodas ārzemēs. Aģentūra "Interfax" un citi Krievijas mediji augusta sākumā vēstīja, ka Soboļa izlidojusi no Krievijas uz Stambulu, kur viņai bijusi paredzēta tranzīta pārsēšanās citā lidmašīnā.

Pati Soboļa par savu aizbraukšanu informāciju publiski nav sniegusi.

Soboļa aprīlī tika atzīta par vainīgu citā lietā par dzīvokļa neaizskaramības pārkāpšanu, lietojot vardarbību, un viņai tika piespriests viens gads labošanas darbos nosacīti.

Septembra beigās Krievijas Izmeklēšanas komiteja pret Navaļniju un viņa līdzgaitniekiem Leonīdu Volkovu un Ivanu Ždanovu ierosināja krimināllietu par ekstrēmistiskas kopienas izveidošanu. Pret vairākiem citiem cilvēkiem, tostarp Ļubovu Soboļu, Georgiju Alburovu, Ruslanu Šavedinovu un Vjačeslavu Gimadi, tika ierosināta lieta par līdzdalību ekstrēmistiskā kopienā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu