Nolemts paplašināt sankcijas pret personām, kas organizējušas nelegālo migrāciju (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lai kavētu nelegālo migratnu plūsmu, uz Latvijas-Baltkrievijas robežas tiek uzstādīts Slovēnijas Aizsardzības ministrijas dāvinātais pagaidu žogs.
Lai kavētu nelegālo migratnu plūsmu, uz Latvijas-Baltkrievijas robežas tiek uzstādīts Slovēnijas Aizsardzības ministrijas dāvinātais pagaidu žogs. Foto: Evija Trifanova/LETA

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderi piektdien nosodījuši Baltkrievijas hibrīduzbrukumu pie bloka ārējām robežām un vienojušies paplašināt sankcijas pret nelegālās migrācijas organizēšanā iesaistītām fiziskajām un juridiskajām personām, paziņojis Lietuvas prezidenta Gitana Nausēdas birojs.

"Eiropadomē panākta vienošanās migrācijas jautājumā. Atzinumos norādīts, ka ES nosoda hibrīduzbrukumus pie savām ārējām robežām un ka netiks pieļauta nelegālās migrācijas instrumentalizācija politiskos nolūkos. Nolemts paplašināt sankcijas pret fiziskajām un juridiskajām personām, kas iesaistītas hibrīduzbrukuma organizēšanā," norādīts tā izplatītajā paziņojumā.

Tajā atzīmēts, ka ES valstu līderi vienojušies vērsties pie Eiropas Komisijas ar konkrētiem priekšlikumiem attiecībā uz migrācijas politikas tiesību aktu grozīšanu.

Kā tviterī paziņojis Eiropadomes prezidenta Šarla Mišela preses sekretārs Barends Leitss, ES līderi uzsvēruši, ka nosoda jebkādus hibrīduzbrukumus un attiecīgi uz tiem reaģēs.

Lietuvas prezidents Eiropadomes apspriedē aicinājis nekavējoties rīkoties, lai vērstos pret nelegālo migrāciju, kas ir Baltkrievijas režīma rīkotā hibrīduzbrukuma rezultāts.

Apspriedē viņš nācis klajā ar priekšlikumiem par ES tiesību aktos nepieciešamajiem grozījumiem, kas izstrādāti kopā ar līdzīgi domājošajām valstīm.

"Esmu gandarīts, ka šodien mums ar ES kolēģiem izdevies vienoties nelegālās migrācijas jautājumā.

Lietuvas ieteikumi ņemti vērā un iekļauti sanāksmes atzinumos. ES līderi formulējuši skaidras vadlīnijas un uzdevumus, kas Eiropas Komisijai jāpilda tuvākajā laikā, " pēc apspriedes uzsvēris Nausēda.

"[Baltkrievijas aurtoritārā līdera Aleksandra] Lukašenko režīms tagad redzēs, ka ES spēj reaģēt, spēj pieņemt lēmumus un ir gatava aizstāvēt sevi,"

viņš sacījis žurnālistiem Briselē, norādot, ka apspriedē pieņemtais tekts atspoguļo svarīgākās ar migrantu krīzi saskārušos valstu vajadzības.

"Pirmām kārtām, Baltkrievijas režīma darbība atzīta par hibrīduzbrukumu pret Lietuvu, Poliju un Latviju, un mēs redzam plašu iespējamo pasākumu un tiesiskā regulējuma grozījumu spektru, kas [vajadzības gadījumā] ļaus novērst problēmas, ar kurām saskaramies pie ES ārējām robežām," izteicies Lietuvas prezidents.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu