Slimnīcās rekordliels Covid-19 pacientu skaits; lūgs starptautisko palīdzību (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnas Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā.
Neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnas Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Slimnīcās pašlaik ir rekordliels Covid-19 pacientu skaits un mediķi strādā daudzas virsstundas. Tomēr slimnīcās joprojām veic virkni manipulāciju, ko nevar atlikt, un arī cilvēkiem ar citām slimībām ir jāvēršas pēc palīdzības. Vienlaikus jau tiek plānota starptautiskās palīdzības lūgšana, ziņo LTV raidījums "Panorāma".

Šobrīd slimnīcās vienlaikus ārstējas 1257 Covid-19 pacienti, kas ir augstākais stacionēto skaits slimnīcās kopš šī gada 13. janvāra, kad tobrīd slimīcās atradās 1224 pacienti.

Lai gan slimnieku ir daudz, neatliekamo palīdzību sniedz visiem, kam tā tūlītēji ir nepieciešama. Gan Covid-19 slimniekiem, gan citiem.

Austrumu slimnīcas Neatliekamās medicīnas klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs norāda, ka ceturtā daļa no klīnikas šobrīd ir pārveidota Covid-19 pacientiem, kuri ir daudz, un slimo smagi.

"Bet tiešām visi tie, kuri brauc ar citām slimībām un vēršas pēc palīdzības, viņi tiek ārstēti. Šeit ārstējas pacienti – tur ar infarktu, tur ir viens insults. Mums ir brīvas vietas, un ir gultu rezerve. Protams, medicīnas personāls strādā ar ļoti lielu intensitāti. Jāteic, ka ir mežonīgs virsstundu skaits,” pastāstīja Višņakovs.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Liene Cipule stāsta, ka ir slimīcas rēķinās ar to, ka slimnieku skaits vēl pieaugs un viņiem vajadzēs palīdzību, tāpēc ir jau pieņemts lēmums lūgt starptautisko palīdzību. Taču pagaidām vēl tiek vērtēts, ko lūgt kolēģiem citās valstīs. 

Austrumu slimnīcā uzsvēra, ka vislielākā vajadzība ir pēc aprūpes personāla. 

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu