Kur meklēt ziemas ziepas BMW i3, X5 un citiem dīvaiņiem ar nestandarta izmēra riteņiem? (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Mūsdienās automašīnām ir pagalam eksotisku riepu izmēri. Autoriepu nama direktors Oskars Krampāns gatavs dalīties ar saviem amata noslēpumiem. Piemēram, vai zināji, ka BMW i3 tiek ražotas ziemas riepas tikai priekšējiem riteņiem?

Oskars Krampāns: "155/70 R19 nav standartizmērs, un riepa ir paredzēta BMW i3. Kā priekšējā riepa. Aizmugurējās riepas ziemai vispār netiek ražotas, jo tur ir cits izmērs. BMW piedāvā nopirkt divus citus diskus un priekšā un aizmugurē uzstādīt vienāda izmēra riepas."

2013. gadā, kad iznāca BMW i3, ziemas riepas tam piedāvāja viens vienīgs ražotājs. Tagad vairs nav tik traki, jo bez Bridgestone ir arī Goodyear un ķīnieši.

Oskars Krampāns: "Vēl interesants stāsts par Škoda Enyaq. Ziemas riepas priekšā ražo tikai Continental un ierobežotā skaitā. Bet dīleris piedāvā variantus uz 19 collu diskiem, un tur jau piedāvājums ir krietni plašāks."

Tā kā BMW i3 kļuvis par pieprasītāko lietoto elektroauto Latvijā, ziemas riepu jautājums tiem ir diezgan aktuāls. Taču vēl vairāk Latvijā ir visu vecumu BMW X5, kam priekšā ir šaurākas riepas, taču pat BMW šim modelim rekomendē nopirkt vēl vienu disku pāri un uz ziemu likt aizmugurē tāda paša izmēra riepas kā priekšā. Lai gan, Krampāns norāda, ka tas nav obligāti, jo budžeta klases priekšējām un aizmugurējām riepām cenu atšķirība ir 10-20 eiro. Premium segmenta izstrādājumiem gan cena varētu atšķirties pat par 60-70 eiro.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

i3 un X5 nebūt nav vienīgie auto ar neparasta izmēra riepām. Arī lētāku auto un komercautomobiļu vidū ir tādas mašīnas, kam no rūpnīcas paredzēts uzstādīt reti sastopamu izmēru riteņus. Tāpēc Krampāns iesaka izskatīt alternatīvas un, nedaudz pamainot izmantoto riepu izmēru, iegūt krietni vien plašākas izvēles iespējas. Kādas? To skaties TV Auto ziņu sižetā. 

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu