Bils Geitss iepludina 400 miljonu mārciņu Lielbritānijas budžetā, lai cīnītos pret globālo sasilšanu (13)

Vai Lielbritānija kļūs par klimata pārmaiņu pionieri?
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Bils Geitss un britu premjers Boriss Džonsons Globālo investīciju samitā Londonas zinātnes muzejā
Bils Geitss un britu premjers Boriss Džonsons Globālo investīciju samitā Londonas zinātnes muzejā Foto: SCANPIX

Šī gada oktobrī pasludināto sadarbību ar ASV miljardieri, filantropu un “Microsoft” vadošo prātu Bilu Geitsu Boriss Džonsons nosaucis par soli pretī “zaļajai industriālajai revolūcijai”. Britiem tas nozīmētu iespēju sasniegt noteiktos klimata pārmaiņu mērķus attiecībā uz izmaksu segšanu vairākiem grandioziem projektiem.

Piemēram, viens no tiem ir ražot ilgtspējīgu aviācijas degvielu. Kas tāds, saskaņā ar Džonsona teikto, vēl pirms dažiem gadiem nebūtu iespējams.

Viņš arī norāda, ka

bez Geitsa ieguldījuma Lielbritānija nespētu atļauties šāda kalibra biznesu, turklāt tas radītu neskaitāmi daudz jaunu darbavietu tieši atjaunojamās enerģijas ražošanas sektoros.

Džonsonam ir padomā arī idejas, kā ražot ilgi kalpojošas baterijas.

Geitss kopā ar prestižu privāto uzņēmēju grupu “Breakthrough Energy Catalyst” britiem jau piešķīris 200 miljonus mārciņu, un nu ir apsolīta tikpat liela summa.

Geitss savu izvēli pamatoja ar faktu, ka jauni atjaunojamās enerģijas projekti aviācijā ir tikpat līdzvērtīgi kā atjaunojamā saules un vēja enerģija.

Tiem ir potenciāls būtiski samazināt siltumnīcefekta gāzu emisijas, kas ir visas ANO klimata konferences pārrunu centrālā tēma arī šogad, Glāzgovā, no 31. oktobra.

Geitss arī norādīja, ka ieguldījumi ir nepieciešami, lai jaunās, “tīrās” tehnoloģijas spētu konkurēt izmaksu ziņā ar tradicionāliem enerģijas ieguves veidiem.

Džonsons jau ir uzaicinājis lielāko daļu privāto uzņēmēju tikties šajā konferencē.

Plānots, ka ieradīsies vismaz 200 dažādi viesi no visas pasaules, turklāt premjers ir kaismīgs atbalstītājs privātā sektora iesaistē valdības projektos un ir aicinājis šajā virzienā domāt arī citus politiķus.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu