Grēta Tūnberga dosies ielās ANO klimata samita laikā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Glāzgova gatavojas gada nogales lielākajam masu pasākumam
Glāzgova gatavojas gada nogales lielākajam masu pasākumam Foto: SCANPIX

Zviedru klimata aktīviste Grēta Tūnberga savā “Twitter” kontā apstiprinājusi faktu, ka 5. novembrī apmeklēs ANO klimata konferenci Glāzgovā un piedalīsies klimata streikā.

Viņa izteikusi atbalstu Skotijā streikojošajiem publiskās pārvaldes darbiniekiem no dažādām institūcijām, tostarp bērnudārziem, apsaimniekošanas uzņēmumiem un skolām, kuriem joprojām tiek piešķirts nesamērīgi zems atalgojums par padarīto darbu.

Tūnberga piedalīsies gājienā no Kelvingsgrova parka uz Džordža laukumu Glāzgovā un aicinās tam pievienoties jebkuru dalībnieku neatkarīgi no vecuma.

Paužot savu nostāju līdztiesībā, Tūnberga norāda, ka visi ir pelnījuši būt vienlīdz sadzirdēti organizētā samita ietvaros, arī ielās.

Glāzgovā norit intensīva gatavošanās vairāk nekā 120 delegātu uzņemšanai no visas pasaules, tiek pastiprināti risināti drošības jautājumi.

Paredzēts, ka konferences laikā pilsētā ieradīsies vairāk nekā 30 000 ārvalstu viesu, galvenajiem samita pasākumiem noritot no 31. oktobra līdz 12. novembrim.

Daudzviet pilsētā būs slēgtas ielas un paredzami sastrēgumi.

Klimata konferences norises datumi sakrīt ar pašlaik aktuālo Skotijas strādnieku streiku, pieprasot paaugstināt algas saimniecības darbu darītājiem, bērnudārzu un skolu personālam, apsaimniekošanas uzņēmumiem, santehniķiem, ēdināšanas speciālistiem un citu profesiju pārstāvjiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu