Džonsons noraida Makrona paziņojumu par strīda izbeigšanu saistībā ar zvejošanas tiesībām (14)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SCANPIX

Lielbritānija svētdien noraidījusi Francijas paziņojumu par pamieru strīdā par zvejošanas tiesībām, norādot, ka Parīze ir tā, kurai jāpiekāpjas.

"Ja Francijas valdība vēlas nākt klajā ar priekšlikumiem, lai mazinātu tās izteiktos draudus, mēs tos vērtētu ļoti atzinīgi," žurnālistiem paziņoja premjerministra Borisa Džonsona pārstāvis.

"Mūsu nostāja nav mainījusies,"

viņš piebilda pēc tam, kad Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons G20 samita laikā Romā tikās ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu.

Makrona birojs pēc tikšanās paziņoja, ka Francijas un Lielbritānijas līderi vienojušies strādāt pie "praktiskiem un operatīviem pasākumiem", lai atrisinātu domstarpības tuvāko dienu laikā.

Makrona birojs pavēstīja, ka abi līderi ir vienisprātis, ka situācija ir jāatrisina ar konkrētu rīcību pēc iespējas ātrāk.

Taču Džonsona birojs paziņa, ka Londona neplāno nekādus tālākus kontaktus vai specifiskus pasākumus.

Domstarpības Francijas un Lielbritānijas starpā izraisījušas licencēšanas procedūras ES zvejas kuģiem, kas pēc breksita vēlas darboties Lielbritānijas ūdeņos.

Franciju ir saniknojis tas, ka Lielbritānija ir noraidījusi desmitiem franču zvejas laivu.

Līdzīgi rīkojušās arī Francijas tuvumā esošās Normandijas salas Džērsija un Gērnsija, kas atrodas ir Apvienotās Karalistes Kroņa īpašumā.

Britu zvejnieki ir arī ļoti atkarīgi no Francijas ostām, kur tiek izkrauta un apstrādāta lielākā daļa no viņu sazvejotā.

Francija trešdien draudēja no 2.novembra aizliegt Lielbritānijas kuģiem izkraut savu lomu Francijas ostās un pat piemērot muitas pārbaudes visām precēm, kas tiek ievestas Francijā no Lielbritānijas.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu