ASV un Krievijai bijušas slepenas sarunas, apgalvo laikraksts (24)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

ASV un Krievijas pārstāvji pēc abu valstu prezidentu šovasar notikušā samita vairākkārt tikušies slepenās sarunās, kurās diskutēts par dažādiem jautājumiem, apgalvo ASV laikraksts “The New York Times”.

Kā laikrakstam pavēstījuši situāciju pārzinoši avoti, pēc Vladimira Putina un Džo Baidena samita Ženēvā notikušas vairākas abu pušu tikšanās - augstas ASV amatpersonas trīs reizes viesojušās Maskavā, bet vēl abas puses tikušās arī Somijā un Šveicē.

Šajās slepenajās sarunās runāts par hakeriem un kiberuzbrukumiem. ASV esot nodevušas Krievijas pusei informāciju par Krievijas hakeriem, kas vainojami uzbrukumos Amerikai. Tagad ASV gaida, vai šī informācija novedīšot pie arestiem. Šādi rīkojoties, ASV cer pārbaudīt, cik patiesībai atbilst Putina vārdi, ka Krievija nopietni uztver cīņu pret kibernoziegumiem.

Slepenās sarunas skārušas arī jautājumus par bruņojuma ierobežošanu. “The New York Times” avoti norāda, ka sarunas par bruņojuma ierobežošanu esot bijušas plašākās pēdējo gadu laikā.

ASV un Krievijas amatpersonas norāda, ka abu pušu kontaktēšanās palīdzot nepieļaut abu valstu starpā esošās spriedzes iziešanu ārpus kontroles. Oficiāli par jebkādiem konkrētiem sarunu rezultātiem pagaidām netiek ziņots.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu