Foto ⟩ Dievlūdzēji, atcelti vilcieni un atklāšanas sarunas. Glāzgovā ierodas ANO klimata konferences dalībnieki (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
"Oxfam" klimata aktīvistu "teātra" skečs Glāzgovā ANO klimata ietvaros.
"Oxfam" klimata aktīvistu "teātra" skečs Glāzgovā ANO klimata ietvaros. Foto: SCANPIX

No 31. oktobra Glāzgovā ierodas vairāk nekā 30 000 pilsētas viesu un ap 200 ANO klimata konferences delegātu, lai divu nedēļu garumā spriestu, kā izglābt planētu no globālās sasilšanas postošajām sekām. Līdz 12. novembrim klimata konferences ietvaros notiks sarunas, diskusijas un lekcijas, kas saistītas ar politiskajiem lēmumiem, atjaunojamo enerģiju, siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanas iespējām, atkritumu apsaimniekošanu un ilgtspējīgu dzīvesveidu. 

Eksperti brīdina, ka tikai efektīva rīcība palīdzēs novērst daudz postošāku klimata ietekmi uz cilvēci, vēsta LTV "Rīta Panorāma".

2015. gada Parīzes klimata konferencē tika aicināts ierobežot globālo sasilšanu krietni zem diviem grādiem pēc Celsija, salīdzinot ar līmeni pirms rūpnieciskās revolūcijas, un, ja iespējams, līdz pusotram grādam pēc Celsija.

ANO klimata konferences priekšsēdētājs Aloks Šarma norādīja: "Strauji mainīgais klimats sit trauksmes zvanus pasaulei, lai tā steidzamāk pielāgotos, apzinātu nodarītos zaudējumus un rīkotos nekavējoties, lai pusotra grāda mērķi uzturētu dzīvu.

Mēs zinām, ka šī konference ir mūsu pēdējā labākā cerība saglābt šo mērķi.

Mums priekšā ir bezprecedenta diskusijas un sarunas, taču ticu, ka šī starptautiskā sistēma var sasniegt rezultātus. Tai ir jāsniedz rezultāti."

Nedēļas nogalē Skotijas lielākajā pilsētā ieradās liels skaits klimata aktīvistu, lai politiķiem pieprasītu steidzami rīkoties klimata pārmaiņu apturēšanas virzienā, un viņu vidū Glāzgovā ir arī zviedru klimata aktīviste Grēta Tūnberga.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu