Reliģiskā organizācija "Jaunā paaudze" kārtējo reizi neievēro Covid-19 ierobežojumus (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policija (VP) atkārtoti konstatējusi epidemioloģisko noteikumu neievērošanu organizācijas "Jaunā paaudze" rīkotajos reliģiskajos pasākumos, vēsta VP.

VP informēja, ka tās redzeslokā ir nonākusi kāda reliģiskā organizācija, kura par spīti valstī noteiktajiem epidemioloģiskajiem noteikumiem un policijas brīdinājumiem, turpina klaji neievērot likumus, rīkojot reliģiskus pasākumus klātienē un neņemot vērā maksimālo apmeklētāju skaitu, kas paredzēts likumā.

Zemgales iecirkņa policisti šā gada 27.oktobrī un 31.oktobrī veica plānotas pārbaudes reliģiskās organizācijas vietā Rīgā, Šampēterī. 27.oktobrī policisti konstatēja, ka pasākumā piedalās apmēram 50 cilvēku, savukārt 31.oktobrī sanākušo cilvēku skaits bija jau apmēram 150.

Saistībā ar notikušo abās reizēs pret organizāciju tika sākti administratīvie procesi. Juridiskais personai sods par epidemioloģisko noteikumu neievērošanu ir paredzēts līdz 5000 eiro.

Ministru kabineta rīkojums par "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" paredz, ka reliģiskās darbības veikšanas vietas ir atvērtas tikai individuāliem apmeklējumiem vai personām no vienas mājsaimniecības, vienai personai nodrošinot ne mazāk kā 15 kvadrātmetrus no publiski pieejamo telpu platības un nodrošinot, ka reliģiskās darbības veikšanas vietā vienlaikus atrodas ne vairāk kā 20% no kopējā iespējamā cilvēku skaita, ko pieļauj apmeklētājiem pieejamā telpu platība un infrastruktūra.

VP norādīja, ka jau kopš pavasara vairākas reizes ir konstatēti pārkāpumi šīs organizācijas reliģisko pasākumu norises vietā.

Policija jau iepriekš vairākas reizes bija brīdinājusi gan organizācijas pārstāvi, gan citas atbildīgās personas, aicinot ievērot epidemioloģiskos noteikumus, taču šīs organizācijas dalībnieki nav izrādījuši pretimnākšanu un turpinājuši neievērot noteikumus.

Vairākos administratīvo pārkāpumu procesos jau ir pieņemti lēmumi.

Policija arī turpmāk veiks pārbaudes šīs reliģiskās organizācijas pasākumu norises vietās un arī citviet.

Aģentūra LETA šopavasar martā rakstīja, ka Valsts policija sākusi 18 administratīvo pārkāpumu procesus par Covid-19 ierobežojumu neievērošanu draudzē "Jaunā paaudze".

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka toreiz sodi piemēroti Irlavas ielā 7, kur saskaņā ar "firmas.lv" informāciju atrodas "Jaunās paaudzes" Rīgas draudze. "Firmas.lv" informācija liecina, ka draudzes vadībā ir Aleksejs Ļedjajevs, Olga Ļedjajeva un Igors Geskins.

Ļedjajevs dažādās publikācijās tiek dēvēts par "Jaunās paaudzes" vecāko mācītāju vai bīskapu. Kā liecina LETA arhīvs, Ļedjajevs savulaik bija viens no redzamākajiem protestētājiem pret seksuālo minoritāšu aktivitātēm.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu