Slimnīca: vakcinētiem mirušajiem bieži ir smagas hroniskas slimības (50)

CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Toksikoloģijas un sepses klīnikas vadītājs, reanimatologs anesteziologs Oļegs Šuba
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Toksikoloģijas un sepses klīnikas vadītājs, reanimatologs anesteziologs Oļegs Šuba Foto: Edijs Pālens/LETA

Tiem Covid-19 pacientiem, kuri nomirst un kuri pret vīrusi ir bijuši vakcinēti, visbiežāk nāves iemesls ir smagas hroniskas slimības, piemēram, cukura diabēts vai sirds mazspēja, liecina Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) mediķu Covid-19 pacientu ārstēšanas pieredze, vēsta Panorāma.

“No hospitalizētiem pacientiem, kuriem hospitalizācijas iemesls ir Covid-19, no desmit viens ir vakcinēts,” pastāstīja slimnīcas Neatliekamās medicīnas klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs.

Toksikoloģijas un sepses klīnikas ārstu pieredze liecina, ka slimnīcā nonāk aizvien vairāk pacientu, kuri nav beiguši pilnu vakcinācijas pret Covid-19 kursu.

Pieredze rāda, ka mirušajiem, kuri pret vīrusu bija vakcinēti, bez Covid-19 bija arī citas slimības. Kā norāda Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Toksikoloģijas un sepses klīnikas vadītājs Oļegs Šuba, "vakcinācija cilvēku nepadara nemirstīgu".

Plašāk skaties LTV sižetā!

Komentāri (50)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu