Nīderlandes žurnālistam liek pamest Krieviju (9)

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Tom Vennink / twitter

Krievijas varasiestādes par diviem administratīvajiem sodiem anulējušas uzturēšanās atļauju Nīderlandes laikraksta "de Volkskrant" žurnālistam un aizliegušas viņam iebraukt Krievijā līdz 2025.gadam.

Avīzes "de Volkskrant" žurnālists Toms Venninks Maskavā strādāja kopš 2015.gada un šoruden centās kārtējo reizi pagarināt akreditāciju Krievijā, taču saskārās ar grūtībām. Iekšlietu ministrija anulēja viņa uzturēšanās atļauju divu vecu administratīvo sodu dēļ. 2019.gadā viņš varasiestādēm nepaziņoja par pārcelšanos uz citu dzīvokli Maskavā, bet 2020.gadā tika sodīts par Čukotkas apmeklēšanu bez vietējo varasiestāžu atļaujas.

Nīderlandes Ārlietu ministrija par nepieņemamu nodēvējusi situāciju, kad "žurnālists spiests pamest valsti pret savu gribu". Venninks jau atgriezies Nīderlandē.

Augustā no Krievijas tika izraidīta raidorganizācijas BBC korespondente Sāra Reinsforda. Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) viņu pasludināja par "draudu nacionālajai drošībai" un aizliedza iebraukt valstī uz nenoteiktu laiku.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu