"Mērķis - salauzt cilvēku": bijušie ieslodzītie par Navaļnija pazemošanu kolonijā (36)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Divi bijušie ieslodzītie, kas sodu izcieta Pokrovas labošanas darbu kolonijā nr.2, kur atrodas arī Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, intervijā televīzijas kanālam “Doždj” pastāstījuši par spiedienu un pazemojumiem, kas pret Navaļniju tiek vērsti ieslodzījuma vietā.

Narimans Osmanovs un Jevgeņijs Buraks kādu laiku sodu izcieta tajā pašā Pokrovas kolonijas vienībā, kur atrodas Navaļnijs, bet tagad abi vīrieši jau ir brīvībā.

Kā norāda Osmanovs, attiecīgā vienība kolonijā tika izveidota neilgi pirms Navaļnija ierašanās. Vienības telpās steigā tika veikts remonts. Viņš norādīja, ka pārējiem vienības dalībniekiem cietuma vadība aizliedza ar Navaļniju komunicēt, mēģinot panākt Navaļnija nokļūšanu pilnīgā izolācijā.

Arī Osmanovs vairījies no komunicēšanas ar Navaļniju, tomēr viņš esot atbildējis uz vienu Navaļnija jautājumu - kur kolonijas teritorijā ir vieta, kur nodoties fiziskām aktivitātēm.

Abi bijušie ieslodzītie arī pastāstīja par notikumiem laikā, kad Navaļnijs no 31.marta līdz 23.aprīlim bija pieteicis badastreiku. Kādā rītā kolonijas teritorijā no paša rīta tika izcepts “pusmaiss desas”, lai ar ēdiena smaržu pamudinātu Navaļniju pārtraukt badastreiku.

Savukārt kolonijas guļamzonā blakus Navaļnijam ticis izmitināts kāds ieslodzītais, kurš vēlāk pārvests uz sanitāro zonu, jo viņam esot tuberkuloze. Osmanovs uzskata, ka gadījums ar tuberkulozes slimnieku ticis inscenēts, lai izdarītu spiedienu uz Navaļniju.

Pēc tam, kad Navaļnijs badošanās dēļ tika pārvests uz slimnīcu, pārējiem ieslodzītajiem kolonijā radījuši filmu par Navaļnija “netradicionālo seksuālo orientāciju”.

Kā norāda Buraks, filma demonstrēta politiķa dzimšanas dienā - 4.jūnijā.

Pēc tam, kad Navaļnijs atgriezies no slimnīcas, sākta kampaņa, kuras laikā traucēts Navaļnija naktsmiers. Cietuma administrācija blakus Navaļnijam izmitinājusi ieslodzīto, kurš Navaļnijam “apzināti kritis uz nerviem un naktīs trokšņojis”.

“To speciāli izdarīja. Viņiem [cietuma administrācijai] ir tikai viens mērķis - salauzt cilvēku,” uzskata Osmanovs.

Navaļnija vienībā esošie ieslodzītie administrācijas uzdevumā arī centušies uz viņu izdarīt cita veida spiedienu - staigājuši viņam vienmēr līdzi un pierakstījuši ikvienu viņa izteikto vārdu, lai to pēc tam noziņotu vadībai.

Šo aktivitāšu mērķis esot bijis izprovocēt Navaļniju uz vardarbību, tomēr viņš provokācijām nav ļāvies.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu