Līdzgaitnieki uzfilmējuši video par koloniju, kurā nogādāts Navaļnijs (50)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, fonā ​labošanas darbu koloniju Vladimiras apgabala Pokrovas pilsētā.
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, fonā ​labošanas darbu koloniju Vladimiras apgabala Pokrovas pilsētā. Foto: Simonovsky District Court/Handout via REUTERS, DIMITAR DILKOFF / AFP, Scanpix. Kolāža: TVNET.

Korupcijas apkarošanas fonds publiskojis video par labošanas darbu koloniju Nr.2 Vladimiras apgabala Pokrovas pilsētā, kurā soda izciešanai, visticamāk, nogādāts Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, vēsta medijs “Meduza”. 

Video detalizēti tiek izstāstīts, kas ar notiesātajiem notiek pēc ierašanās kolonijā. Tāpat video redzams, kā kolonija izskatās no drona lidojuma. 

Pokrova atrodas 85 kilometrus uz austrumiem no Maskavas. 

Pokrovas labošanas darbu kolonija Nr.2 ir stingra režīma ieslodzījuma vieta. Visi ieslodzītie atrodas pilnīgā cietuma administrācijas kontrolē. 

Administrācija dara visu iespējamo, lai ieslodzītajiem nebūtu brīva laika un viņi vienmēr apzinātos, ka ir pilnībā atkarīgi no administrācijas. 

Savukārt politieslodzītie kolonijā tiekot izolēti. 

44 gadus vecais Navaļnijs tika aizturēts 17.janvārī Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok". 

Federālais sodu izpildes dienests Navaļnija aizturēšanu skaidroja ar to, ka Navaļnijs esot pārkāpis viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumus, un tiesa šomēnes to nomainīja pret reālu trīsarpus gadu cietumsodu. 

Apelācijas lietā tiesa viņam samazināja cietumsodu par pusotru mēnesi, ieskaitot mājas arestā pavadīto laiku. Ieskaitot visu mājas aresta laiku, Navaļnijam kolonijā būs jāpavada divi gadi un seši mēneši, cietumsoda termiņš beigsies 2023.gada vasarā. 

25.februārī Navaļnijs tika aizvests no Maskavas izolatora “Matrosskaja tišina”, kur viņš atradās kopš aizturēšanas.  Vēlāk mediji un aktīvisti ziņoja, ka viņš pārvests uz koloniju Vladimiras apgabalā. 

To, ka viņš tiešām nogādāts tieši šajā kolonijā, Krievijas varas iestādes nav oficiāli apstiprinājušas. 

Komentāri (50)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu