Lūdz sākt kriminālvajāšanu par "aplokšņu algu" izmaksu koka palešu dēļu uzņēmumā (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde Vidzemes prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nosūtījusi kriminālprocesu pret kādu personu par grāmatvedības uzskaitē neuzrādītu algu izmaksu, informēja VID pārstāvji.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka uzņēmums, kas nodarbojās ar koka palešu dēļu izgatavošanu, laikā no 2017.gada februāra līdz septembrim grāmatvedības reģistros nav uzskaitījis darba algas pilnā apmērā un neuzskaitītajās jeb "aplokšņu algās" uzņēmumā strādājošiem darbiniekiem izmaksājis 13 570 eiro.

Uzņēmums nodokļu administrācijai sniedza nepatiesu informāciju saturošus dokumentus par darba algām, tādējādi nenomaksājot iedzīvotāju ienākuma nodokli un neveicot valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas.

Kriminālprocess 2021.gada novembrī nosūtīts kriminālvajāšanas sākšanai pēc noziedzīga nodarījuma pazīmēm, kas paredzētas Krimināllikuma 217.1 pantā par darba samaksas noteikumu pārkāpšanu. Kriminālvajāšanu lūgts sākt pret vienu personu.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 19.pantu neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu