Somijas pazemes templis ar zelta statujām jeb hipiju arheologi, kuri 2022. gadā nopelnīs miljardus (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
"Temple Twelve" arheoloģisko izrakumu ekspedīcija Somijā
"Temple Twelve" arheoloģisko izrakumu ekspedīcija Somijā Foto: facebook.com/vizioniinfoofficial

1987. gads. Saujiņa hipiju no visas pasaules un tostarp Zviedrijas devās uz Somiju, lai 30 kilometru attālumā no Helsinkiem meklētu pazemes templī ieraktus dimantus, safīrus un zelta statujas cilvēka lielumā. Nu tas mirklis tuvojas, un 24 “Temple Twelve” arheologi cer tos atrast 2022. gada vasarā.

“Leminkeinena templī”, kas nosaukts par godu somu eposā “Kalevala” minētajam pusdievam-puscilvēkam, ir jāatrodas milzu bagātībām – rubīniem, safīram, zeltam un vēsturiskiem artefaktiem, kuru kopējā vērtība tiek lēsta ap 20 miljardiem ASV dolāru.

"Temple Twelve" arheoloģiskie izrakumi Somijā ap 1980. gadu
"Temple Twelve" arheoloģiskie izrakumi Somijā ap 1980. gadu Foto: facebook.com/anuranganath

Šis noslēpumainais templis patiesībā ir alu sistēma, kur vienīgie cilvēka atstātie nospiedumi pagaidām ir alu skrāpējumi pie ieejas.

“Leminkeinena templis” jeb alu sistēma Sipo reģionā 30 kilometrus no Somijas
“Leminkeinena templis” jeb alu sistēma Sipo reģionā 30 kilometrus no Somijas Foto: Wikimedia Commons

“Leminkeinena templis” atrodas uz somu populārā ekscentriķa, mistiķa un “new age” kustības piekritēja Iora Boka ģimenei piederošās zemes.

Boks kopš 1970. gadiem ir bijis slavens ar dažādām savdabīgām un nepārbaudāmām teorijām par savu dievišķo izcelsmi, apgalvojot, ka viņa tēvs ir bijis varonīgs jūrasbraucējs, kaut realitātē viņš ģimenē ir ticis adoptēts.

Boks nereti nonāca konfliktā ar vietējām varasiestādēm un politiķiem, piemēram, ļaujot savā īpašumā veikt izrakumus neoficiālajai arheologu grupai “Temple Twelve”. Grupa jau kopš 80. gadiem ir bieži viesi Boka īpašumā, finansējumu guvuši, tirgojot no Indijas atvesto marihuānu.

Iors Boks pie “Leminkeinena tempļa” ieejas
Iors Boks pie “Leminkeinena tempļa” ieejas Foto: https://www.bocksaga.info/

Pēc vairāk nekā 34 gadiem “Temple Twelve” grupas sastāvā ir palikuši tikai divi dalībnieki no pirmsākumiem, un pašlaik pievienojušies ceļotāji no Krievijas, Austrālijas, ASV, Norvēģijas, Zviedrijas un Nīderlandes.

“Temple Twelve” ir pārliecināti, ka jau 2022. gadā no maija līdz septembrim viņi “Leminkeinena tempļa” pazemē atradīs vairāk nekā 50 tūkstošus dārgakmeņu, vairākas cilvēka izmēra zelta statujas un vairāk nekā 1000 dažādus vēstures artefaktus no tūkstošiem gadu senas pagātnes.

Kaut gan pašlaik nav konkrētu pierādījumu par šādu dārgumu eksistenci un somu arheologi ir atteikušies piedalīties jebkāda veida pētniecībā, “Temple Twelve” aplēses ir, ka atrasto dārgumu vērtība būs lielāka par tām, kas glabājas Tutanhamona kapenēs Ēģiptē.

Leminkeinena māte pie sava dēla sašķaidītā ķermeņa. Gleznotājs Aksels Gallens-Kallela, 1897. gads
Leminkeinena māte pie sava dēla sašķaidītā ķermeņa. Gleznotājs Aksels Gallens-Kallela, 1897. gads Foto: Wikimedia Commons

Odiozā mediju personība un somu vietējais guru Iors Boks ir arī autors Boka sāgas leģendai, kas it kā tikusi nodota no paaudzes paaudē. Tā vēsta, ka Boku ģimene ir kļuvusi par izredzētajiem kāda tūkstoš gadus sena mīta glabāšanai.

Iiors Boks ar domubiedriem savu vecāku mājās Somijā, 1888. gads
Iiors Boks ar domubiedriem savu vecāku mājās Somijā, 1888. gads Foto: https://www.bocksaga.info/

Mīts par kādu nezināmu Asera civilizāciju vēl pirms ledus laikmeta vēsta par senām mākslas, pasaules uzbūves un valodu zināšanām. Civilizācijas iedzīvotāji esot piedzīvojuši “paradīzes laiku”, uzturoties harmonijā ar visu dabisko, pirms pasauli sastindzināja ledus laikmets.

Starp citu, Boku ģimenes viešņa esot bijusi arī zviedru bērnu grāmatu autore Astrida Lindgrēna.

Savukārt kanādiešu grāmatu autors un hipiju kustības pārstāvis Karls Borgens šī gada oktobrī izdeva grāmatu ar nosaukumu “Temporarily Insane”, kurā aprakstīta Bokas sāga, autora ceļojumi uz Goa pilsētu Indijā un paša Iora Boka personības apraksts, iekļaujot viņa traģisko bojāeju.

Karla Borgena grāmatas "Temporarily Insane" vāks, 2021
Karla Borgena grāmatas "Temporarily Insane" vāks, 2021 Foto: amazon.com

Mūža nogalē Boks tika nopietni savainots un kļuva paralizēts, bet 2010. gadā tika nāvējoši sadurts. Aizdomās turamie bija divi indiešu izcelsmes vīrieši, kuri strādāja par Boka asistentiem. 

Slepkava bija viens no viņiem, tika atzīts par psihiski nepieskaitāmu un vēlāk deportēts uz Indiju.

Borgens, kurš ir arī “Temple Twelve” garīgais līderis, britu tabloīdam “The Mirror” pastāstīja, ka ir neoficiālajos arheoloģiskajos pētījumos, kuru realizēšanai kā sprāgstviela nereti ticis izmantots pat dinamīts, ir novērots progress.

"Temple Twelve" arheoloģiskajos izrakumos Somijā
"Temple Twelve" arheoloģiskajos izrakumos Somijā Foto: facebook.com/anuranganath

“Apvienībā "Temple Twelve" klīst runas, ka nākamgad tiks piedzīvots viens no būtiskākajiem pasaules dārgumu atklājumiem pazemes templī.”

Pēdējā reize, kad templī tika noglabāti dārgumi, esot bijusi ap 987. gadu.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu