Kā suns Lācis devās ugunsgrēka epicentrā un izglāba 100 koalas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: instagram.com/bearthekoaladog

Austrālijas mežu ugunsgrēki no 2019. gada septembra līdz 2020. gada martam bija postošākie, kādu kontinenta iedzīvotāji ir piedzīvojuši pēdējo gadu laikā. Tie pat ir nosaukti par “Melno vasaru”. Taču īpaši trenētais suns vārdā Lācis ir vienīgais Austrālijā, kurš ir apmācīts atrast koalas mežos pēc to kažoka un izkārnījumu smaržas, lai izglābtu tos no sadegšanas dzīvā ugunī. Lācis ir saņēmis īpašu godalgu par to, ka izglābis veselus 100 dzīvniekus.

Postošie Austrālijas meža ugunsgrēki ir viens no akūtākajiem globālās sasilšanas simptomiem, nodarot zaudējumus vairāku miljonu Austrālijas dolāru vērtībā.

Foto: instagram.com/bearthekoaladog
Foto: instagram.com/bearthekoaladog

Diemžēl arī lauksaimniecības zemēs un savvaļā ugunsgrēku laikā ir ievainoti vai aiziet postā daudzi dzīvnieki, putni un kukaiņi, un 2019.-2020. gadā vien cieta ap 60 000 koalu.

Foto: instagram.com/ifawaustralia

Taču daudzus no tiem izglāba, pateicoties pašaizliedzīgam brīvprātīgo un ugunsdzēsēju darbam. Viens no tiem bija arī drosmīgais suns Lācis.

Foto: instagram.com/ifawaustralia

Viņš ir vienīgais Austrālijas suns, kurš ir apmācīts to veikt, un par to saņēmis īpašo Starptautiskā dzīvnieku labturības fonda apbalvojumu.

Sešgadīgais varonis saņēma zelta medaļu, un savos meklējumos viņš valkāja īpašos zābakus, lai pasargātu ķepas no apdegumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu