KM atvēl 60 000 eiro fondam "Sibīrijas bērni" (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Fonda "Sibīrijas bērni" vadītājas Dzintras Gekas jaunākās grāmatas "Šalom, Sibīrija!" atvēršanas pasākums Latvijas Okupācijas muzejā.
Fonda "Sibīrijas bērni" vadītājas Dzintras Gekas jaunākās grāmatas "Šalom, Sibīrija!" atvēršanas pasākums Latvijas Okupācijas muzejā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Kultūras ministrija novembrī ir noslēgusi līdzdarbības līgumu ar nodibinājumu "Komunistiskā terora upuru atbalsta un palīdzības fonds Sibīrijas bērni" par atsevišķu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu vienojošas atceres kultūras veidošanai un sabiedrības izglītošanas pasākumu par deportācijām nodrošināšanai.

Līgums noslēgts uz diviem gadiem. Tuvākajam gadam fondam piešķirti 60 000 eiro, bet par otru līguma gadu vēl tiks lemts atsevišķi.

Atbilstoši līgumam fondam uzdots sagatavot vismaz vienu dokumentālu filmu par padomju represijām un deportācijām. Tāpat būs jāsagatavo ceļojošā izstāde, kas veltīta 1941. un 1949.gada deportāciju piemiņai, turklāt tā būs jāizvieto vismaz 20 izglītības iestādēs, kultūras centros vai bibliotēkās Latvijas reģionos.

Fonds apņemas, tostarp organizēt arī konferenci vai līdzīgas nozīmes publisku pasākumu par padomju represijām un deportācijām. Tāpat fondam būs jāsarīko koncerts, kas veltīts deportāciju piemiņai.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu