Covid-19 pacientu pieplūduma temps Austrumu slimnīcā samazinās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Covid-19 pacientu skaits Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS)  stabilizējas - tas aizvien pieaug, taču lēnāk nekā iepriekš, intervijā Latvijas Radio pastāstīja slimnīcas valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis.

Pēc viņa teiktā, situācija slimnīcā joprojām ir saspringta, bet personāls tiek ar to galā. Paeglītis cer, ka Covid-19 slimnieku skaits ārstniecības iestādē drīzumā samazināsies, lai pavērtos plašākas iespējas sniegt medicīnisko palīdzību visiem pacientiem.

Vienlaikus slimnīcas vadītājs prognozē, ka pēc 15.novembra, kad beigsies mājsēde un stingrie ierobežojumi, kontaktu skaits starp cilvēkiem atkal pieaugs un slimnīcā nonākušo Covid-19 pacientu skaita samazinājums vairs nebūs tik ievērojams.

RAKUS patlaban Covid-19 pacientiem ir izveidotas 530 gultas, bet to skaitu vajadzības gadījumā ir iespējams palielināt līdz 650-700 gultām.

Jautāts par slimnīcas personāla vakcinēšanos pret Covid-19, Paeglītis atzina, ka arī starp viņa vadītajā iestādē strādājošajiem ir aptuveni 100 darbinieku, kuri līdz šim nav saņēmuši poti pret Covid-19. Viņa vērtējumā, šis skaitlis nav visai liels. Lielākā daļa no šiem cilvēkiem esot tehniskie darbinieki. Daudzi gaidot ārsta konsilija slēdzienu par to, vai viņiem ir medicīnisks pamats nevakcinēties. Daļa arī esot piekritusi vakcinēties, ja konsilija slēdziens būs par labu potes saņemšanai.

Lūgts prognozēt, kad RAKUS varētu tikt atjaunota plānveida pakalpojumu sniegšana, iestādes vadītājs atbildēja, ka, saskaņā ar prognozēm, vismaz līdz Ziemassvētkiem Covid-19 pacientu skaits stacionāros būs samērā liels, kas nozīmē, ka par plānveida pakalpojumu atjaunošanu droši vien varēs domāt tikai pēc jaunā gada atnākšanas. Vienlaikus Paeglītis atzina, ka ilgstoša plānveida veselības aprūpes pakalpojumu nesaņemšana atstās visnotaļ negatīvas sekas uz pacientu veselību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu