"Placebo" atklāj jaunā albuma izdošanas datumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Placebo"
"Placebo" Foto: publicitātes

Līdz ar otrā singla "Surrended By Spies" nodošanu klausītāju vērtējumam britu alternatīvā roka apvienība "Placebo" beidzot atklāj, ka viņu ilgi gaidītais astotais studijas albums "Never Let Me Go" klajā nāks 2022. gada 25. martā.

Par pirmo albuma vēstnesi vēl septembrī kļuva muzikāli dzīvespriecīgā kompozīcija "Beautiful James", kura tekstuāli vēršas pret sabiedrības aizspriedumiem un aprobežotību.

Ar jauno singlu "Surrended By Spies" grupa Braiena Molko vadībā turpina mūsdienu cilvēka un apkārtējās vides izpēti, kam ieilgušais pandēmijas laiks ir īpaši auglīga augsne. Šajā gadījumā – aizstāvot indivīda privātās dzīves un telpas neaizskaramību.

"Es sāku rakstīt tekstu pēc tam, kad atklāju, ka kaimiņi mani izseko. Pamazām aizdomājos par daudzajiem veidiem, kā ar rasistisko sejas atpazīšanu tehnoloģiju aprīkotais novērošanas kameru tīkls, kas aptver visu pasauli, noārda un pat nozog mūsu privātuma robežas. Kā interneta un mobilo komunikāciju pieaugušās iespējas ļauj būtībā katram lietotājam kļūt vienlaikus gan par savas paša dzīves paparaci, gan tās vērotāju. Un par to, kā lielākoties mēs paši nododam privātu informāciju lielo transnacionālo korporāciju rokās, kuru vienīgais mērķis ir ekspluatēt mūs. 

Tas ir patiess stāsts, kas tiek izklāstīts caur paranojas prizmu, paužot pilnīgu riebumu pret mūsdienu sabiedrības vērtībām un novērošanas kapitālisma dievišķošanu.

Stāstītājs sasniedzis savas sasaistes robežas, bezcerīgi nobijies, bet vienlaikus absolūti nepiekrītošs mūsdienu progresa un zelta Dieva uzvaras gājienam," tā Molko.

Video: Placebo "Surrended By Spies".

Atgādinām, ka 22. jūnijā "Placebo" sniegs koncertu Siguldas pilsdrupu estrādē. Biļetes vēl pieejamas visā "Biļešu servisa" (www.bilesuserviss.lv) tīklā.

Grupa vairākas reizes jau viesojusies Latvijā.

Grupa dibināta 1994. gadā, dziedātājam, komponistam un multiinstrumentālistam Braienam Molko iepazīstoties ar ģitāristu Stefanu Olsdālu, kas joprojām ir nemainīgs grupas kodols.

Ar 25 gadu laikā pārdotiem 13 miljoniem ierakstu "Placebo" ierindojas vadošo alternatīvā roka apvienību rindā. Grupas debijas albums nobruģēja ceļu būtiskām izmaiņām britu mūzikā, jo darbojās kā krass pretstats tai laikā dominējošajam britpopam un iedvesmoja virkni citu grupu sekot piemēram.

Ar pieciem albumiem iekļūstot britu topa desmitniekā, izpārdotām koncertturnejām un festivāliem visā pasaulē, kā arī sadarbību ar tādām mūzikas leģendām kā Deivids Bovijs, Roberts Smits un Maikls Staips, "Placebo" jau rezervēta nozīmīga vieta Lielbritānijas mūzikas vēsturē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu