Par 22 miljoniem modernizēs dzelzceļu posmā Sarkandaugava-Ziemeļblāzma

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) šonedēļ sāk dzelzceļa posma Sarkandaugava - Ziemeļblāzma modernizāciju, kas izmaksās 22,43 miljonus eiro, informēja LDz pārstāvji.

Projekta laikā tiks izbūvēts un elektrificēts otrais sliežu ceļu posms Mangaļi-Ziemeļblāzma, modernizēta signalizācijas sistēma, izbūvēts gājēju tunelis Mangaļu stacijā un gājēju tilts pie Ezera ielas dzelzceļa pārbrauktuves.

Dzelzceļa posma Sarkandaugava-Ziemeļblāzma modernizācija tiek veikta projekta "Rīgas dzelzceļa mezgla posma Sarkandaugava-Mangaļi-Ziemeļblāzma modernizācija" ietvaros, kur pirmie būvniecības darbi jau ir sākušies Mangaļu stacijā. Tos veic PA "Belam - Leonhard Weiss", savukārt būvuzraudzību veic SIA "Firma L4".

Realizējot projektu Rīgas dzelzceļa mezgla posmā Sarkandaugava-Mangaļi-Ziemeļblāzma, tiks palielināta caurvedes spēja un kapacitāte, ikdienas satiksmes organizēšanas darba efektivitāte un kvalitāte, kā arī satiksmes drošība un uzticamība. Vienlaikus tiks samazināts apkārtējās vides piesārņojuma risks un uzlabota iedzīvotāju dzīves kvalitāte, mobilitāte un drošība.

Projekta kopējās izmaksas ir 22,43 miljoni eiro, no kuriem 19,07 miljoni eiro ir Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējums, savukārt 3,36 miljoni eiro - LDz finansējums.

LDz ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī sešas meitassabiedrības - "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums "LDz infrastruktūra", ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDz ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDz apsardze", kā arī loģistikas uzņēmums "LDz loģistika".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu