Teju neviens opozīcijas deputāts nepiedalās balsojumā par prasību deputātiem strādāt ar Covid-19 sertifikātu (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Saeima šodien vēl nav pieņēmusi lēmumu attiecībā uz lieguma noteikšanu nevakcinētiem Saeimas un pašvaldību deputātiem turpināt strādāt, jo sēdei nav kvoruma jeb parlamenta balsojumos nepiedalās minimāli nepieciešamais deputātus skaits.

Balsojumus nepiedalās gandrīz neviens no opozīcijas deputātiem.

Trīs balsojumos pēc kārtas par likumprojektam "Par pagaidu papildus prasībām Saeimas deputātu un pašvaldību domju deputātu darbam" iesniegto pēdējo priekšlikumu nebija kvoruma, jo balsojumā piedalījās nedaudz mazāk nekā minimāli nepieciešamie 50 deputāti. Arī pēc īsa pārtraukuma kvorums neatjaunojās, jo balsojumā piedalījās tikai 49 deputāti, tāpēc tagad Saeimas sēdē izsludināts pārtraukums līdz plkst.13.30.

Saeimā šodien izskatāmie grozījumi paredz liegt iespēju Saeimas deputātiem piedalīties sēdēs un apturēt pilnvaras pašvaldību deputātiem, kurš šajā likumā noteiktajā kārtībā nebūs uzrādījuši vai nu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina vakcinācijas vai pārslimošanas faktu, vai arī, kuri nebūs saņēmuši klīniskās universitātes slimnīcas speciālista vai konsīlija atzinumu par vakcinācijas atlikšanu uz noteiktu laiku un uzrādījis sadarbspējīgu sertifikātu par negatīvu veiktā testa rezultātu.

Pēc attiecīga sertifikāta saņemšanas, Saeimas deputāta tiesības piedalīties sēdēs un pašvaldības deputāta pilnvaras tiktu atjaunotas.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu