IeVP Covid-19 sertifikātu ir ieguvuši 97,3% nodarbināto

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Centrālcietums.
Rīgas Centrālcietums. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ieslodzījumu vietu pārvaldē (IeVP) līdz šim Covid-19 sertifikātu ieguvuši 97,3% nodarbināto, informēja IeVP.

IeVP strādā 2122 cilvēki, no tiem 2065 ir vakcinētie vai ar spēkā esošo pārslimošanas sertifikātu vai ir uzsākuši vakcināciju. No 2122 IeVP nodarbinātajiem nevakcinējušies ir 57.

Pašlaik trīs IeVP darbinieki atrodas atvaļinājušies sakarā ar prasību no 15.novembra pienākumu nodrošināšanai uzrādīt vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

Uz šodienu nodarbināto vidū vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu nav ieguvušas un vakcināciju nav uzsākušas trīs personas Centrālajā aparātā. Divas personas Cēsu Audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem, kā arī 11 personas Daugavgrīvas cietumā.

Covid-19 sertifikātu nav ieguvušas arī piecas personas Iļģuciema cietumā, deviņas personas Jēkabpils cietumā, bet Liepājas cietumā divas personas.

Savukārt Olaines cietumā sertifikātu nav ieguvuši septiņi darbinieki. Valmieras cietumā seši nodarbinātie, bet Rīgas Centrālcietumā 12 personas.

IeVP informē, ka attiecīgi tajās jomās, kurās ieslodzījuma vietās ir visvairāk nodarbināto, ir arī lielākais nevakcinējušos skaits, proti, uzraudzībā, resocializācijā un apsardzē. Darba un dienesta organizācijas jautājumi ir apzināti un atrisināti.

Jau ziņots, ka valdība ir noteikusi prasību obligāti vakcinēties visiem publiskā sektora darbiniekiem un pildīt darba pienākumus no 15.novembra drīkstēs tikai vakcinējušās vai Covid-19 pārslimojušas personas.

Tie darbinieki, kuri līdz 15.novembrim nebūs vakcinēti pret Covid-19, tiks atstādināti no darba pienākumu pildīšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu