Viļņā tiksies visi Baltijas valstu prezidenti; spriedīs par migrantu krīzi (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Egils Levits.
Valsts prezidents Egils Levits. Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits šodien dosies darba vizītē uz Lietuvu, lai Viļņā tiktos ar Lietuvas prezidentu Gitanu Nausēdu un Igaunijas prezidentu Alaru Karisu, informē Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane.

Viņa pavēstīja, ka Baltijas valstu prezidentiem paredzēta arī tiešsaistes saruna ar Polijas prezidentu Andžeju Dudu par situāciju uz Baltkrievijas un Eiropas Savienības (ES) ārējās robežas un kopīgo nostāju Baltkrievijas hibrīduzbrukuma atvairīšanai.

Triju Baltijas valstu prezidenti kopīgās sarunās pārrunās arī transatlantisko saišu stiprināšanu, klimata pārmaiņas, kopīgos transporta un enerģētikas projektus, kā arī Trīs jūru iniciatīvu.

Kopīgā deklarācijā prezidenti plāno uzsvērt Baltijas valstu un Baltijas jūras ilgtspējas jautājumus un uzdevumus, lai sekmīgi panāktu klimatneitralitāti atbilstoši ES izvirzītajām ambīcijām šajā jomā.

Pēc viesošanās Lietuvas Prezidenta pilī Valsts prezidents Viļņas Universitātē tiksies ar universitātes vadību un Baltu valodu un kultūras institūta pārstāvjiem.

2022.gadā atbildību par Baltijas valstu koordināciju no Lietuvas pārņems Latvija.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu