Ēd bez grēka jeb kā pagatavot mazkaloriju Cēzara salātus
Triks!

FOTO: shutterstock.com

Gardais Cēzara salātu šķīvis var saturēt līdz pat 600 kcal, tāpēc muļķīgi uzskatīt, ka šis ir viegls un diētisks ēdiens. Bet ir variants, kā tajā kaloriju skaitu samazināt uz pusi!

  • 1 mīksti vārīta ola
  • 100 g vistas filejas
  • 100 g ķirštomātu
  • 20 g siera (30% tauku)
  • 1 tējkarote sinepju
  • 100 g bezpiedevu jogurta
  • sāls, pipari, paprikas pulveris

Iesālām vistas fileju. Ja vēlamies zeltaini brūnu vistas krāsu, fileju pirms cepšanas apber ar paprikas pulveri. Uz pannas bez eļļas 3-5 minūtes cepam fileju, to nepārcepot.

 Ja tomēr jums panna neļauj cept bez taukvielām, tad jāizmanto kokosriekstu eļļa.

Uz šķīvja kārtojam salātu lapas, cherry tomātus un sieru. Jogurtu samaisa ar sinepēm un sāli. Tā ir laba alternatīva krējumam un majonēzei. 

Sagriežam izcepto vistas fileju, pievienojam to salātiem. Tad uz pusēm pārgriežam vārīto olu un dekorējam. Pēc tam visam pārlejam mērci. 

Šajos salātos ir 260 kalorijas!

Uz augšu
Back