Notiks sirds un asinsvadu slimību riskiem veltīta diskusija “Kad tas viss vienreiz beigsies?" (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Lai izglītotu Latvijas iedzīvotājus par sirds un asinsvadu slimību riskiem un vakcināciju pret Covid-19, pacientu biedrība “ParSirdi.lv” sadarbībā ar kardiologiem un epidemiologiem sākusi projektu “Latvijas iedzīvotāju izglītošana par sirds un asinsvadu slimību riskiem un vakcināciju pret Covid-19 – ilgai un veselīgai dzīvei!”

Projekta ietvaros biedrība “ParSirdi.lv” sadarbībā ar Latvijas Hipertensijas un aterosklerozes biedrību 16. novembrī plkst. 19:00 aicina uz tiešsaistes diskusiju “Kad tas viss vienreiz beigsies?”.

Diskusijas mērķis ir kopā ar kardiologu, neirologu un epidemioloģi pārrunāt jautājumus, kas ir saistīti ar sirds slimību profilaksi un noskaidrot, ko varam darīt, lai novērstu sirds un smadzeņu katastrofas pandēmijas laikā. Diskusijas laikā atbildēsim uz aktuālajiem jautājumiem par Covid-19 un vakcinācijas ietekmi uz sirds veselību, kā arī atgādināsim par to, kāpēc svarīgi rūpēties par savu fizisko un garīgo veselību arī šajā sarežģītajā laikā, lai visi varam pēc iespējas ātrāk atgriezties “normālā dzīvē”.

Diskusijas dalībnieki:

  • Latvijas Hipertensijas un aterosklerozes biedrības prezidents, kardiologs, RSU asoc. prof. Kārlis Trušinskis;
  • Latvijas Epidemiologu asociācijas dibinātāja, LU asoc. prof. Liliāna Civjāne;
  • P.Stradiņa KUS Insulta vienības virsārsts, neirologs dr. Kristaps Jurjāns;
  • Biedrības ParSirdi.lv vadītāja Inese Mauriņa;
  • Muzicēs komponists un mūziķis Jēkabs Nīmanis.

Diskusijai varēs sekot biedrības ParSirdi.lv Facebook profilā @Parsirdi.lv, kā arī mājaslapā www.parsirdi.lv.

Aicinām sūtīt jautājumus ekspertiem par sirds un asinsvadu slimību riska faktoriem, Covid-19 ietekmi uz sirds veselību un vakcināciju uz e-pastu: info@parsirdi.lv

Tāpat projekta ietvaros sadarbībā ar Latvijas Kardiologu biedrību izstrādāts izglītojošs un iedvesmojošs materiāls iedzīvotājiem “Sargi Sirdi!” latviešu un krievu valodā ar speciālistu ieteikumiem par to, kā pandēmijas laikā parūpēties par savu sirds veselību, kā arī sniegtas atbildes uz biežākajiem pacientu jautājumiem par vakcināciju pret Covid-19 un vīrusa ietekmi uz sirds veselību. Izglītojošos materiālus ir plānots izplatīt visā Latvijā gan iedzīvotājiem paredzētos pasākumos, gan sadarbībā ar ģimenes ārstiem un kardiologiem. Savukārt digitālā versija ir pieejama mājaslapās: www.parsirdi.lv un www.kardiologija.lv.

Papildus iepriekš minētajām aktivitātēm sadarbībā ar pašvaldībām plānots uzrunāt latviski un krieviski runājošus Latvijas iedzīvotājus vecumā no 50 gadiem un izglītot par sirds un asinsvadu slimību riskiem, īpašu uzmanību veltot cilvēkiem ar hroniskām slimībām, kā arī sniedzot informāciju par vakcinācijas iespējām Rīgā un Latvijas reģionos.

Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu