Rungainis: Ir jāstrādā un jāinvestē izglītībā, zinātnē un veselības aizsardzībā. (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai Latvijas sabiedrība varētu kļūt vairāk pārtikusi, ir jāstrādā un jāinvestē izglītībā, zinātnē un veselības aizsardzībā, otrdien Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) rīkotajā konferencē "Latvija 2070" pauda LTRK padomes loceklis un uzņēmējs Ģirts Rungainis.

"Kopumā ir skaidrs, ka mēs, kā sabiedrība, gribam būt, pirmkārt, tomēr pārtikušāka. Mēs gribam būt laimīgāka un harmoniskāka, un vairumā mēs to redzam caur daudzām neapmierinātām vajadzībām lielajam cilvēku skaitam. Mums ir liela, skaista, brīnišķīga valsts ar salīdzinoši nelielu un sarūkošu iedzīvotāju skaitu, kuri caurmērā uzskata, ka viņi pelna nepietiekami," sacīja Rungainis.

Pēc viņa teiktā, tas saistīts ar to, ka tas ir saistīts ar "salīdzinoši primitīvo lietu komplektu" jeb "ekonomikas miksli", kas ir Latvijā uz pārējās pasaules fona. "21.gadsimtā tehnoloģiski un zinātniski ietilpīgākās nozares, kur var nopelnīt labāk, kur notiek attīstība, kur ir augstāka pievienotā vērtība. Tas, ko mēs gribam, ir radīt preces, pakalpojumus un piedzīvojumus, kurus mēs gribam dārgi pārdot visā pasaulē," uzsvēra Rungainis, piebilstot, ka tam nepieciešama pievienotā vērtība.

Viņš pauda, ka Latvijā ir jāpārtrauc "noēst sēklas kartupeļus", bet ir jāstrādā un jāinvestē izglītībā, zinātnē un veselības aizsardzībā.

"Pievienoto vērtību var dot tikai tehnoloģijas, zināšanas un prasmes," sacīja uzņēmējs.

Jau vēstīts, ka otrdien notiek LTRK rīkotā konference "Latvija 2070", kurā dažādu jomu eksperti nāks klajā ar futuroloģisku skatu uz Latviju teju pēc pusgadsimta, liekot sabiedrībai un lēmumu pieņēmējiem aizdomāties par pasauli, kurā dzīvos nākamās paaudzes, un veidiem, kā varam to ietekmēt.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu