Kā Japānas dziļākā pazemes vilcienu stacija pārtapa par šiku kempingu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Wikimedia Commons

Mājiņa ar apaļu kupolu, sauna un kafejnīca vilciena biļešu kases vietā. Japānas kalnainajā vidienē, Gunmas prefektūrā uz ziemeļiem no Tokijas pamesta vilcienu stacija ieguvusi jaunu elpu mūsdienīgā “glempinga” jeb “šikā kempinga” veidolā ar nosaukumu “Doai Village”.

Doī (Doai) vilcienu stacija tika uzbūvēta 1936. gadā ar unikālām 486 pakāpienu kāpnēm, pa kurām jādodas uz pazemes vilcienu platformu.

Foto: Wikimedia Commons

Interesanti, ka stacijā nav arī lifta, un kāpiens lejā ir 10 minūtes ilgs. Doī ir dziļākā Japānas stacija, bet vilcienu platforma atrodas 70 metrus zem zemes,

savukārt tuvākais dabas objekts ir gandrīz 2000 metrus augstais Tanigavas kalns.

Taču šobrīd tajā atkal parādījusies cilvēku rosība.

Foto: www.facebook.com/villageinc

Kopš 1980. gadu beigām staciju privatizēja “Japanese National Railways”, un šobrīd to apkalpo “Joetsu Line”.

Foto: Wikimedia Commons

Saprotams, lai viesiem katru reizi nebūtu jāmēro 10 minūšu ceļš pazemē, glempinga aktivitātes atrodamas virszemē, lai būtu iespēja izbaudīt arī apkārtējās dabas skaistumu.

Foto: www.facebook.com/villageinc

Tajā pieejamas četras teltis, katrā no tām ir pietiekami daudz telpas, lai izmitinātu četrus cilvēkus, kā arī somu pirts, ko labi izbaudīt arī kārtīgā ziemas salā.

Foto: www.facebook.com/villageinc

Kādreizējā biļešu kasē pašlaik saimnieko kafejnīcas “Mogura” veidotāji – tur tagad var nopirkt karstos dzērienus un uzkodas, bet interjerā vietām vēl ieraugāmas dažas biļešu kontrolieru valkātās cepurītes.

Kafejnīcas retro noskaņu veido 1920.-1980. gadu interjera detaļas, kas atspoguļo japāņu imperatora Šōvas jeb Hirohito valdīšanas laiku līdz pat viņa nāvei 1989. gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu