Valsts klientu apkalpošanas centros izsniegti teju 110 000 Covid-19 sertifikātu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Līdz šim dažādos valsts un pašvaldību, kā arī pilsētu klientu apkalpošanas centros ir izsniegti gandrīz 110 000 Covid-19 sertifikātu iedzīvotājiem, kuri nelieto internetu vai nevar paši pieslēgties tīmekļvietnē "covid19sertifikats.lv" sava sertifikāta saņemšanai, pavēstīja Nacionālā veselības dienesta (NVD) pārstāve Evija Štālberga.

Viņa informē, ka lielākā daļa jeb 58 000 sertifikātu izsniegti 122 valsts un pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanu centros, savukārt pārējie - pilsētu klientu apkalpošanas centros.

Papildus Covid-19 sertifikātu izsniegšanai, valsts un pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros līdz šim iedzīvotājiem sniegtas arī vairāk nekā 11 000 konsultācijas par sertifikātu uzrādīšanu un izmantošanu. Visbiežāk konsultācijas sniegtas Vidzemes reģionā un Zemgales reģionā.

Savukārt, analizējot datus par izsniegto Covid-19 sertifikātu skaitu pilsētu klientu apkalpošanas centros, secināms, ka vislielākā iedzīvotāju interese ir bijusi Rīgā, kur kopumā līdz šim izsniegti vairāk nekā 20 000 šādu sertifikātu, kam seko Liepāja un Daugavpils.

"Aicinām ikvienu iedzīvotāju, kuram ir pieejama internetbanka vai iespēja citādi pieslēgties "covid19sertifikats.lv", lai saņemtu savu Covid-19 sertifikātu, to darīt internetā, nepieciešamības gadījumā lūdzot palīdzību saviem tuviniekiem, tādējādi klātienē sertifikātu ātrāk varēs saņemt seniori un citi iedzīvotāji, kuriem nav šādas pieslēgšanās iespējas," saka Štālberga.

Savukārt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāve Maija Anspoka skaidro, ka iedzīvotājiem, kuriem nav iespējas pašiem izdrukāt savu Covid-19 sertifikātu vai kuriem nepieciešama konsultācija datora vai viedtālruņa izmantošanai šim nolūkam, noteikti palīdzēs valsts un pašvaldību vienotie klientu apkalpošanas centru darbinieki.

"Informāciju par to, kur ir tuvākais klientu apkalpošanas centrs, iedzīvotāji var saņemt, zvanot 8989," saka Anspoka.

Patstāvīgi saņemt un saglabāt savu sertifikātu iedzīvotāji var tīmekļvietnē "covid19sertifikats.lv". Šeit iespējams izveidot sertifikātu par veikto vakcināciju, pārslimošanas faktu vai Covid-19 maksas laboratorisko analīžu rezultātu.

NVD vērš uzmanību, ka gadījumā, ja tiek saņemta balstvakcinācija jeb trešā vakcīnas deva, esošais Covid-19 vakcinācijas sertifikāts joprojām ir spēkā un to var izmantot arī turpmāk. Vienlaikus, pieslēdzoties "covid19sertifikats.lv", būs pieejams vakcinācijas sertifikāts par saņemto trešo devu. Tas būs derīgs izmantošanai pēc 15 dienām. Šādu sertifikātu var izmantot, piemēram, dodoties ārpus Latvijas, ja mērķa valstī ir nepieciešams uzrādīt apliecinājumu par trešās devas saņemšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu